Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 17:52 3 514 7

Статуквото във Формула 1 бе разбито от канадец

  • racing point-
  • ланс строл-
  • гранд при-
  • формула 1

Ланс Строл успя да победи всички пилоти от отборите фаворити на Мерцедес и Ред Бул

Статуквото във Формула 1 бе разбито от канадец - 1
Снимка: БГНЕС

Статуквото във Формула 1 бе разбито от пилота на Racing Point Ланс Строл в днешната квалификация за неделната Гран При на Турция. Младият канадец успя да победи всички пилоти от отборите фаворити на Mercedes и Red Bull, както и съотборника си Серхио Перес, и то със секунда и половина разлика. Така за първи път в своята кариера Строл, който е син на собственика на Racing Point – милиардера Лорънс Строл, ще стартира от първа позиция.

Условията на пистата “Истанбул Парк” продължиха да бъдат изключително трудни за всички пилоти след трите свободни тренировки. Темпото и вчера бе бавно на суха, но много хлъзгава писта, а днес дъждът направи сцеплението на болидите по трасето все едно се движат на лед.

Макс Верстапен изглеждаше като сигурен печеливш в днешната квалификация в Истанбул, но пилотите на Racing Point го принудиха да се бори до последната обиколка. В нея лидерът на Red Bull не успя да подобри времето на Строл и остана втори. Зад него от трета стартова позиция утре ще потегли мексиканският пилот на Racing Point Серхио Перес.

И двамата пилоти на Ферари преминаха през първата част от квалификацията, но след това отпаднаха след края на втората част и станаха компетентни зрители на третата. Въпреки това Себастиан Фетел успя да се представи по-добре от съотборника си Шарл Льоклер. Четирикратният световен шампион се класира 12-и, записвайки доста по-добро време от секунда и половина от това на младия монегаск, който остана 14-и.

От четвърто място утре ще стартира Алекс Албън, който очаквано бе по-бавен от съотборника си Верстапен с повече от две секунди. Пети резултат за отбора на Renault постигна Даниел Рикардо. Австралийският пилот на френския тим остави зад себе си Люис Хамилтън, който бе по-бързият пилот на Mercedes днес, но резултатът му разочарова, след като германският тим преживя тотално кушение край Истанбул. Шесткратният световен шампион бе по-бавен от лидера Ланс Строл с близо пет секунди, като такова нещо не се е случвало на британеца.

Другият пилот на Renault Естебан Окон остана седми, следван от осмия Кими Райконен за Alfa Romeo. Девети се нареди Валтери Ботас, който тотално разочарова с представянето си на трудната и мокра писта в Истанбул. Подреждането в топ десет допълни пилотът на Alfa Romeo Антонио Джовинаци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все тая

    10 13 Отговор
    кой ще бие това е подредено първенство. Хамилтън го пробутват защото е печка, нали са прогресив. Безинтересно, предварително ясно. Що не включат и джендъри пилоти?!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 уникалното

    9 1 Отговор
    Не го видяхме, понеже отрязаха предаването и пуснаха бот ихтиман и някое цска по платения диема незнамсикой.
  • 4 Аз.....

    4 1 Отговор
    Ми тея са с свигатели на мерцедес!!!!Кво статукво ви тони??????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.