Last news in Fakti

15 Ноември, 2020 14:59 3 257 15

Люис Хамилтън спечели в Турция, взе 7-ата си титла и изравни Шумахер!

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • турция-
  • гранд при

Хамилтън води в класирането със 307 точки, следван от Валтери Ботас със 197 и Макс Верстапен със 170

Люис Хамилтън спечели в Турция, взе 7-ата си титла и изравни Шумахер! - 1
Снимка: БГНЕС

Британският пилот Люис Хамилтън спечели 14-ия кръг в световния шампионат на Формула 1 на пистата "Истанбул Парк". С това той спечели и 7-ата си световна титла, изравнявайки постижението на легендарния Михаел Шумахер, който също има толкова трофеи.

Ланс Строл стартира от първата редица, а до него застана пилотът на Red Bull Макс Ферстапен. От втора редица започнаха Серхио Перес с Рейсинг Пойнт и Александър Албън с Red Bull. Топ 6 затворят Даниел Рикиардо с Рено и Люис Хамилтън с Mercedes.

Люис Хамилтън спечели в Турция, взе 7-ата си титла и изравни Шумахер!
Снимка: БГНЕС

В първата обиколка Люис Хамилтън стартира добре и съумя да излезе на 3-ата позиция, а Ферстапен с Red Bull не съумя да тръгне добре и пропадна като позиции в класирането. Валтери Ботас и Окон се завъртяха и също загубиха позиции.

Хамилтън направи грешка в първата обиколка и отиде на 6-а позиция при завъртяни 5 обиколки на мокрото трасе.

Строл вървеше уверено на първата позиция, втори беше Перес, а трети Себастиан Фетел с Ferrari. В 11-ата обиколка настъри разместване в класирането, след като Строл влезе в бокса за смяна на гуми, а Ферстапен оглави класирането, но не беше влизал в бокса.

В 13-ата обиколка състезанието приключи за пилота на Alfa Romeo Антонио Джовинаци, който направи много добра квалификация в съботния ден, а днес преди старта на състезанието излезе от трасето и трябваше болидът му да бъде ваден от чакъла, но механиците му се справиха и той стартира, за да спре в 13-ата обиколка.

Люис Хамилтън спечели в Турция, взе 7-ата си титла и изравни Шумахер!
Снимка: БГНЕС

Ланс Строл си върна първата позиция, втори вървеше Перес, а трети Ферстапен. Хамилтън се движеше 5-ти, но се бореше Фетел и Албън за 4-ата позиция, а всичко това в 16-ата обиколка на пистата. В 18-ата обиколка Ферстапен рискува твърде много при опита си да изпревари Перес, но не сполучи като се завъртя на два пъти, като загуби позиции и отиде на 8-ата позиция.

Люис Хамилтън излезе начело в 38-ата обиколка на състезанието, като след него бяха Перес и Ферстапен. Строл отиде на 4-ата позиция.

Люис Хамилтън спечели в Турция, взе 7-ата си титла и изравни Шумахер!
Снимка: БГНЕС

В крайна сметка до края на надпреварата Люис Хамилтън съумя да запази първата си позиция и спечели 7-ата си шампионска титла. Втори остана Серхио Перес с Racing Point, а трети Себастиан Фетел с Ferrari.

Неговият съотборник Шарл Льоклер се опита да атакува Перес в борбата за второто място, но допусна грешка и пропусна пред себе си и Перес, и Фетел, финиширайки четвърти. Ланс Строл тръгна от лидерска позиция, но завърши едва девети.

До края на сезона остават три старта - два в Бахрейн и един в ОАЕ. Хамилтън води в класирането със 307 точки, следван от Валтери Ботас със 197 и Макс Верстапен със 170.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо от блока

    11 17 Отговор

    До коментар #1 от "Лицемер":

    Ти си расист!Не знам защо още коментара ти не е изтрит.Ама в този сайт е така,расистите са на мода.

    Коментиран от #4

  • 3 Неее

    6 2 Отговор
    Авторът не е неграмотен, само ви се привижда.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ферари

    19 15 Отговор
    Никога няма да настигне Шумахер поради една единствена причина, самия Хамилтън твърди,че го е страх да кара болида който караше Шумахер.Формула 1 не е това което беше,очаквам скоро да пуснат болидите без пилоти.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мААнго Джери

    3 6 Отговор
    Той опитва и мургави деца да си роди, но засега не се получава. Опитите продължават.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ацо

    8 5 Отговор
    Никога не е имало по доминиращ болид в f 1! Не отричам качествата на цветния но приноса е 70 на 30 в полза на колата! Ако по някаква причина цветния го нямаше щеше да спечели Ботас! Всеки качен на тази кола дори и неудачника Грожан щеше да има 70 % шанс да стане шампион!
  • 12 кочо

    2 2 Отговор
    НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ШОФИРА КАКТО ШУМАХЕР.ХАМИЛТЪН НЕ МОЖЕ ДА КАРА ФЕРАРИ.МЕРЦЕДЕСА Е СЪС 80ПРОЧЕНТА АВТОМАТИКА.НАЙ -ТРУДНО СЕ УПРАВЛЯВАТ ИТАЛИАНСКИ КОЛИ И МОТОЦИКЛЕТИ.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.