Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 19:14 2 015 2

УЕФА мести Евро 2020 във Великобритания?

  • евро 2020-
  • футбол-
  • великобритания-
  • уефа

Първоначалният замисъл на Евро 2020 бе да се проведе в 12 града в Европа, но пандемията от коронавирус накара надпреварата да бъде преместена за следващото лято

УЕФА мести Евро 2020 във Великобритания? - 1
Снимка: Twitter

Англия е стартирала преговори с УЕФА за домакинство на Европейското Първенство догодина. Континенталната надпревара ще се проведе през следващото лято и желанието на Великобритания е да бъде единствен домакин.

Първоначалният замисъл на Евро 2020 бе да се проведе в 12 града в Европа, но пандемията от коронавирус накара надпреварата да бъде преместена за следващото лято.

Според „Дейли Мейл“, УЕФА и ФА водят преговори за преместването на първенството във Великобритания, което означава, че двубои ще се играят в Англия, Шотландия и Уелс. Това би ограничило пътуванията в сложната обстановка, както и за по-лесното изолиране на отборите.

По-рано бе предвидено няколко мача да бъдат проведени на „Уембли“, включително един от полуфиналите и финалът. Стартът на шампионата трябва да бъде даден на „Олимпико“ в Рим.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.