Last news in Fakti

16 Ноември, 2020 17:13 2 067 1

Коутиньо отказал на Бартомеу да подпише нов договор

  • барселона-
  • филипе коутиньо-
  • джосеп мария бартомеу-
  • футбол-
  • договор

Футболистът предпочита да изчака новия президент на Барса, който трябва да бъде избран на 24 януари

Коутиньо отказал на Бартомеу да подпише нов договор - 1
Снимка: БГНЕС

Офанзивният полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо е имал контракт на масата от доскорошния президент Джосеп Мария Бартомеу, но е отказал да го подпише, пише Mundo Deportivo.

Преди да подаде оставка (на 27 октомври) Бартомеу се опитал да подпише нови споразумения с всички футболисти от първия тим с цел да намали възнагражденията им за настоящия сезон с 30 процента.

За сметка на това всеки от играчите щял да получи по-дълъг договор. Само четирима се съгласиха – Жерард Пике (с нов договор до 2024 г.), Марк-Андре тер Стеген (2025), Френки де Йонг (2026) и Клеман Лангле (2026). Антоан Гризман се е поколебал, но в крайна сметка не е подписал, както и всички останали играчи.

Коутиньо също е раздвоен дали да преподпише, но е бил посъветван от адвокатите си да не го прави. Настоящото споразумение е валидно до 2023 година. Коутиньо предпочита да изчака новия президент на Барса, който трябва да бъде избран на 24 януари. Бразилецът вече се чувства щастлив на „Камп Ноу“, след като често получава доверието на Роналд Куман. Сега Коутиньо се възстановява от контузия, като се очаква да бъде готов за игра в края на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.