Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 21:30 2 366 2

Тотнъм надделя над Манчестър Сити и оглави Висшата лига

  • тотнъм-
  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • сон-
  • ло селсо

"Шпорите" спечелиха с 2:0

Тотнъм надделя над Манчестър Сити и оглави Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм срази у дома Манчестър Сити с 2:0 в един от най-интересните сблъсъци от деветия кръг на английската Висша лига и излезе на върха във временното класиране за първи път от 2014 година насам, имайки 2 точки аванс пред Челси. Хьон-Мин Сон (5) и резервата Джовани Ло Селсо вкараха головете за успеха на водените от Жозе Моуриньо „шпори“ срещу „гражданите“ на Хосеп Гуардиола.

Мачът започна по-добре за лондончани и още с първата си сериозна атака в 5-ата минута те поведоха. Ндомбеле изведе с хитро подаване Хьон-Мин Сон зад защитата на гостите и кореецът се разписа с удар по земя, провирайки топката между краката на излезлия да го посрещне бразилски страж Едерсон.

Гостите се опитаха да отвърнат в 9-ата минута, когато Алдервейрелд се намеси добре и блокира удар на Жезус. След това топката стигна до Де Бройне, след чийто шут топката срещна тялото на падналия в този момент Жезус.

В 13-ата минута Хари Кейн прати топката във вратата на Едерсон за втори път, но попадението не бе признато заради засада. Малко след това Родри можеше да изравни, но прати топката с глава право в ръцете на Лори.

Сити продължи да търси изравняването и в 27-ата минута Лапорт вкара гол, който обаче не бе зачетен след намесата на VAR, тъй като преди това Габриел Жезус игра с ръка, преди да асистира за попадението. До почивката Тотнъм не допускаше големи опасности пред вратата на Лорис.

След почивката в 52-ата минута Де Бройне стреля от 25 метра по земя, но топката премина встрани. Десетина минути след това той и съотборниците му имаха съвсем леки претенции за дузпа, след като топката се плъзна по ръката на Сисоко, но не последва сигнал.

В 65-ата минута заменилият Ндомбеле секунди по-рано Джовани Ло Селсо удвои аванса на домакините след извеждащ пас на Хари Кейн. До края на мача „гражданите“ продължиха да имат превес по отношение владението на топката, но така и не успяха да стигнат до попадение. В последната 90-ата минута Лапорт бе много близо до гола, но Лорис се намеси блестящо и изби в корнер.

След победата си Тотнъм събра 20 точки и излезе на върха във временното класиране на английския елит за първи път от 2014 година. Манчестър Сити е на 11-а позиция с 12 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.