Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 06:55 6 559 9

Платини: Очаквах смъртта на Марадона

  • мишел платини-
  • футбол-
  • диего марадона-
  • марадона

Бях се подготвил да чуя един ден по радиото съобщението за изчезването на Диего Марадона

Платини: Очаквах смъртта на Марадона - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан на Франция и шеф на ФИФА Мишел Платини даде изненадващо изявление и разкритикува Диего Марадона за някои от последните части от действията му последните години. Платини увери, че с оглед на "всичко, което се е случило през тези години", е очаквал смъртта на Марадона.

"Това е голяма загуба за футбола и тъга, но след всичко, което се случи през последните години, го очаквах. Бях се подготвил да чуя един ден по радиото съобщението за изчезването на Диего Марадона,” заяви той в интервю с френския медиум L'Equipe.

Платини пояснява, че когато го е видял „да говори или да се движи с мъка“, той е знаел, че нещата не отиват в добра посока. "Така че се подготвяш за лошите новини, но когато дойде денят, разхлопва в сърцето ти, главата ти. Трудно е, идва носталгията и меланхолията”, добави той.

По отношение на хаотичния му личен живот Платини съжалява, че аржентинецът е бил заобиколен от лоша среда. "Не го обвинявам за грешките му, а за обикалящата го среда. Всички, които бяха около него, се възползваха добре от това и не му помогнаха да се възстанови", каза Платини, който призна, че най-добрият играч в историята за него е Йохан Кройф.

Французинът припомни първия път, когато се е изправил срещу аржентинската легенда през 1979 г. в Буенос Айрес и обожанието, което той постигна в Неапол. „Марадона беше син на държава, където футболът е крал, така че беше момче крал. Не мисля, че ще има три дни национален траур във Франция, когато Зидан или аз не сме там,” завършва френската легенда.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бат Вале

    33 3 Отговор
    Съмнява ме, че Платини го е казал толкова неграмотно, колкото са го превели!
  • 4 Фенът

    16 1 Отговор
    Диего беше голям Платини е голям.
  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    2 10 Отговор
    Глупаво франсе, той бил очаквал... Аз пък очаквах победата на Джо Байдън, казвам ти го 3 седмици след като изборите приключиха...
  • 6 един от многото

    9 3 Отговор
    Когато не знаеш какво да кажеш , по добре си замълчи! Няма смисъл да говориш глупости в които и ти не си сигурен , защото казаната дума е като изстрелян куршум , връщане няма.
  • 7 ценности

    3 4 Отговор
    Въпрос до врачката Мишо Платнения: "А да имаш някакви пророчески идеи по отношение на ГЕРБ и управата на България"?
  • 8 Публикувано във факти.бг:

    8 0 Отговор
    "заяви той в интервю с френския МЕДИУМ L'Equipe.". С Google-translator ли превеждате? Думата "медиум" на български език не означава "медия", за разлика от други езици.
  • 9 локомотива

    4 3 Отговор
    това франсе което никога не беше сресано и с ужасна прическа е много много далеко от великия ДИЕГО. Избора на живот си е изцяло негов а как играеше преценяме ние зрителите.