Last news in Fakti

1 Декември, 2020 12:46 1 159 0

Гуардиола: Не правя ротации, играят тези, които са във форма

  • гуардиола-
  • манчестър сити-
  • ротации-
  • състав-
  • избор-
  • шампионска лига

Наставникът на Манчестър Сити коментира избора си на състав

Гуардиола: Не правя ротации, играят тези, които са във форма - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола няма намерение да ротира състава си за пътуването до Порто във вторник в Шампионската лига и каза, че ако някои играчи останат извън състава, това не е защото той им дава почивка. Сити понесе доста контузии и болести в началото на новия сезон, но изглежда вече изду платната и моторът работи на пълни обороти при съботната победа във Висшата лига с 5:0 над Бърнли.

Кевин Де Бройне и Кайл Уокър липсваха при победата над Олимпиакос в Шампионската лига миналата седмица. Но Гуардиола каза, че сегашната форма единствена е от значение за него.

"Не става въпрос за почивка", коментира Гуардиола пред журналисти.

"Кевин беше малко изтощен психически - това е вярно. Но в момента за стартовите 11 гледам играчите, които са в по-добро състояние или са по-фокусирани. Ако играчите си мислят, че оставям хора на пейката, за да давам шанс на всички, или защото правя някаква ротация, това е голяма грешка."

Манчестър Сити се класира за фазата на елиминациите на пролет, но предстоящата среща от Група "С" с Порто ще даде отговор на това кой ще завърши като първенец. Англичаните отиват в Португалия след четири поредни победи и 12 точки, Порто е с 9. Един играч, който се възползва от предоставените му възможности, е Джон Стоунс.

Защитникът изглеждаше изпаднал в немилост след пристигането на Рубен Диас и Нейтън Аке, но Гуардиола хареса играта срещу Олимпиакос и Бърнли. "Той беше толкова концентриран и не допускаше реално никакви грешки", добави испанският треньор. "Това, което търсим в последната четворка играчи преди вратаря, е да избягваме грешки. А след това хората отпред да вкарват голове."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА