1 Декември, 2020 20:30 3 133 14

Кокала за ЦСКА и таблото с "гости": Излязъл си от село, но селото си е останало в теб

  • емил велев-
  • цска-
  • кокала-
  • цска 1948-
  • футбол-
  • efbet лига

Очаквах Локомотив да спечели пловдивското дерби, но не и с такъв резултат

Кокала за ЦСКА и таблото с "гости": Излязъл си от село, но селото си е останало в теб - 1
Снимка: БГНЕС

Емил Велев е една от легендите на Левски и три пъти шампион на България със "синия" екип. Той е последният треньор, извел тима от "Герена" до шампионска титла през 2009 г. Бил е още наставник на Славия, Локомотив Пд, Локомотив Сф, Добруджа, Монтана, Хасково. Велев анализира мачовете от 14-ия кръг в efbet Лига пред Gong.bg .

С голям интерес се очакваше мачът между двата отбора с името ЦСКА, но на терена интрига нямаше. Домакините стигнаха много лесно до победата, съперникът им изобщо не ги затрудни. Нямам обяснение защо играчите на ЦСКА 1948 бяха толкова стъписани, може и да е от напрежение, както каза Красимир Балъков. Но ми прави впечатление, че срещу отбори като Лудогорец, ЦСКА и Левски, тимът на ЦСКА 1948 е много плах. В известна степен гостите могат да се чувстват ощетени, тъй като прeз първото полувреме съдията не им даде дузпа за нарушение срещу Галин Иванов. Едно евентуално изравняване би могло да даде друг развой на мача.

В ЦСКА 1948 играчите са на двата полюса - много опитни и на години от една страна и доста млади и тепърва прохождащи в професионалния футбол от друга. И треньорите, които ги водят са твърде неопитни, защото Балъков е по-скоро в ролята на директор. Харесва ми, че играят само с българи в състава, но ще е трудно да мислят за нещо друго този сезон освен за утвърждаване в елита. Чудно ми само защо Мартин Камбуров започва титуляр във всеки мач и го държат до края. Вижда се, че вече не е нападател за 90 минути.

Играта на ЦСКА не ми хареса и съм сигурен, че ако "червените" се изправят срещу един умно играещ отбор, ще бъдат разпердушинени. Отборът не е се адаптирал към новата система на игра и в защита положението е отчайващо. Много малко отбори в света показват печеливш футбол с трима бранители. Като изключим някои италиански отбори и първенствата в Южна Америка, тази система не е любима на треньорите, защото за нея трябва да разполагаш с определен тип защитници. Али Соу каза след мача, че се чувства по-добре в тази формация, но аз не искам да правя заключения от два мача. Със сигурност присъствието на един лек нападател до него като Георги Йомов, му дава повече свобода и възможности пред вратата на съперника. Но трябва и да започне да вкарва редовно.

Изключително грозно впечатление ми направи решението на домакините да не изпишат името на ЦСКА 1948 на електронното табло на "Армията". Да сложиш "гости" е меко казано неуважително, направо простотия и то голяма. Има една хубава приказка при такива случаи: "Излязъл си от село, но селото си е останало в теб". Мисля, че това казва всичко. А и по време на мача се чуваха дюдюкания и обиди от ложата. Нали уж няма фенове, само официални лица. Но за това голямата вина е на дежурния делегат. Нали той трябва да следи какви хора се допускат на трибуните, след като срещата е затворена за фенове. Като не си е свършил работата, да го изхвърлят от листите на БФС.

Докато гледах мача се сетих за един случай отпреди 15-16 години, когато бях помощник на Мъри Стоилов в Левски. Гостувахме в Ловеч и зад нашата скамейка се беше разположил оркестъра на Гриша Ганчев. Надуха ни главите, футболистите не можеха да чуват нашите указания. Затова отидох до тях и изпръсках тъпана с една бутилка разтворени витамини в нея. Кожата му веднага омекна и на стадиона настъпи спокойствие. После ме глобиха от БФС, но си струваше.

Очаквах Локомотив да спечели пловдивското дерби, но не и с такъв резултат. Представянето на Ботев беше под всякаква критика, аз дори останах с впечатлението, че не искат да играят. Независимо от проблемите, един такъв мач може да се изиграе и на мускули, както се казва. Но когато излизаш без желание и правиш една дузина грешки пред своята врата, няма как да стигнеш до добър резултат. В защита бяха пълна трагедия, като случайно събран отбор. Футболистите даже и не се скараха помежду си, беше им все едно с колко ще загубят. Липсата на постоянен треньор също си оказва влияние. Когато един наставник е временен, това носи несигурност в играчите. Трябва възможно по-скоро да намерят треньор, ако искат за запазят мястото си в елита.
Видя се, че напускането на Бруно Акрапович не се е отразило негативно на футболистите. А в играта на повечето от тях се видя стремеж да се докажат пред новия треньор. При повече концентрация можеше да се стигне и до двуцифрен резултат.

Лудогорец победи Ботев Враца само с един гол разлика, но изпусна много положения. А и второто попадение на разградчани беше от засада. Отборната игра на домакините не ми хареса, но имат силни индивидуалности и те решават срещите. Критиките са най-вече за представянето в защита, където само Недялков е на ниво. Станислав Генчев не се заявява като треньор край тъчлинията, може би защото знае, че е временен. Врачани са костелив отбор, имат добри футболисти, играят нелошо - показаха го и в Разград. Имаха възможности да вкарат и втори гол, но не успяха и записаха пореден слаб резултат.

Черно море надигра категорично Славия и победата им с 3:2 не отразява реално показаното на терена. Варненци спечелиха с лекота, независимо че столичани поведоха. Сигурен съм, че тимът на Илиан Илиев ще остане в първата шестица. Именно той е в основата на подредената игра на отбора. Специално бих искал да отлича Матиас Курьор - истински лидер. На терена той се забавлява, играе с настроение и без напрежение. Славия трябва да положи много усилия, за да се измъкне от дъното. Само с млади футболисти няма да стане, сигурен съм, че след Нова година ще се вземат мерки. Тарханов е добър треньор с име и няма да остави нещата така.

Арда победиха с лекота Монтана и затвърдиха позициите си в топ 6. В Кърджали дори могат съжаляват, че не вкараха повече от три гола. Гостите като че ли не се бяха отърсили от трагедията с Никола Спасов. И аз още не искам да повярвам, че вече го няма. Беше прекрасен човек и добър треньор. Жалко, че си отиде толкова рано от този свят. В Монтана бързо намериха нов наставник и мисля, че Атанас Атанасов-Орела е добър вариант. Още повече, че той поема отбора за четвърти път. Познава добре обстановката и има големи шансове да се справи и да остави отбора в елита.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    16 19 Отговор
    Кокал ли си хрущял ли си,за себе си ли говориш,от личен опит ли...

    Коментиран от #11

  • 2 Ази

    21 4 Отговор
    Това с тъпана ми хареса:)
  • 3 Бочето

    15 21 Отговор
    Уникално просто е кокалчето , типично за мангалския подуенски електорат
  • 4 Цако

    10 11 Отговор
    Алкохола не прощава на никого "кокал".
  • 5 Кински

    16 9 Отговор
    Село село .оранжева мъка .къде е оркестъра.цска тирето ще си остане Литекс това е.литекс Литекс
  • 6 Карамел МУ

    12 5 Отговор
    Кокала усеща накъде духа вятъра. Видя, че на Балъков му истива мястото и веднага се подложи. Номера от селски вечеринки. :)))
  • 7 Левски Спартак

    11 4 Отговор
    Кокала винаги е бил от първото ТИРЕ в родния футбол! Левски-Спартак! Нали?
  • 8 ЖОРО

    9 9 Отговор
    ПОДУЕНЕ НЕ БЕШЕ ЛИ СЕЛО..ПО ГОЛЯМ ТУПАН ОТ ТЕБЕ НЕМА..ДОБРЕ ЧЕ СИРАКА ГО РАЗБРА ОВРЕМЕ..

    ..

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай салам

    1 5 Отговор
    Човека иска да напомни за своята простотия! Коментара също не му се отдава , а надеждата му да се върне в Елита се изпарява с 200
  • 11 Балибозук

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Не говори за ловешките люляци 3 фалирали 2 сменяли наименованието на заглавието на срамното отборче. Най слабия отбор в историята на UEFA без отбелязан гол до този етап във лига Европа. Пълни излагания.
  • 12 Башибозук

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "ЖОРО":

    Срам и позор сте за Ловеч. Язък. 0 гола в 12 мача във лига Европа
  • 13 Чорбар че съм от малък

    3 2 Отговор
    Оранжево хайванче съм. Гордея се
  • 14 фенска песен

    3 0 Отговор
    О-о-о-о- ранжево небето , оранжево морето. оранжева тревата , оранжев е градът. Оранжевите майки , оранжеви дечица , оранжеви китари , оранжево звънят.