Last news in Fakti

5 Декември, 2020 11:26 2 175 2

Пилоти от Формула 1 намират пистата в Бахрейн за опасна

  • бахрейн-
  • формула 1-
  • писта-
  • карлос сайнц-
  • макс верстапен

Карлос Сайнц и Макс Верстапен са на едно мнение за конфигурацията на пистата

Пилоти от Формула 1 намират пистата в Бахрейн за опасна - 1
Макс Верстапен снимка: ЕРА/БГНЕС

Някои от пилотите, включително и Карлос Сайнц, намират конфигурацията на пистата в Бахрейн, използвана този уикенд, за потенциално опасна, предава clubs1..bg. Според него струпването на коли по пистата ще бъде проблем и би довело до инциденти по време на квалификацията и състезанието.

Точно това се случи по време на квалификацията във Формула 2, като катастрофата там може да се окаже решаваща в шампионата. Сайнц сподели, че пилотите ще обсъдят тази ситуация по време на брифинга.

„Трябва да намерим начин да сме сигурни, че няма да бъде опасно. В момента пистата е на лимита на опасна. Трудно е. Всички се опитваме да бъдем разумни и внимателни доколкото можем. Но пистата ни предлага някои предизвикателства от гледна точка на трафика'', сподели Сайнц.

„Мисля, че има някои идеи, които ние като пилоти предлагаме на ФИА, за да направим преминаването през шикана в средния сектор по-лесно'', каза още той.

Макс Верстапен бе на същото мнение. Според пилота на Ред Бул разликите в скоростта между колите по време на кваликацията ще бъде огромна между пилотите в бърза обиколка и тези в загряващи или охлаждащи турове.

„Просто е опасно. Комуникираш с инженера си и чуваш '‘ще има кола тук, ще има кола там''. И на всичкото отгоре всички слепи завои, опасни са, и за какво? Мисля си, че искат да превърнат това в шоу за забавление, за да го направят по-вълнуващо. Най-добрата кола ще победи така или иначе'', заяви Верстапен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    0 1 Отговор
    Само първите два завоя
  • 2 Мъдрият

    8 1 Отговор
    Всяка писта от формула 1 си е опасна, а болидите още повече.

    Но най-опасни са пилотите, и особено приятелките им!