Last news in Fakti

8 Декември, 2020 12:57 4 514 15

Венци Стефанов: Георги Дерменджиев беше изключително голяма грешка!

  • стефанов-
  • дерменджиев-
  • грешка-
  • треньор-
  • лудогорец-
  • национален отбор-
  • бфс

"И аз мога да вкарам Лудогорец в групите на евротурнирите, ако съм им треньор", заяви босът на Славия

Венци Стефанов: Георги Дерменджиев беше изключително голяма грешка! - 1
Снимка: БГНЕС

Босът на Славия Венцеслав Стефанов даде мнението си пред "Sportal.bg" относно овакантения пост на национален селекционер. Вчера БФС обяви официално, че се разделя с Георги Дерменджиев, който изкара около година начело на "лъвовете".

"Има два варианта. При първия започваш да градиш нещо със здрави основи, няколко опитни футболисти и покрай тях бъдещите големи. И не чакаш резултати, просто градиш. За мен това е правилният вариант. Трябва да се дава шанс, без значение дали футболистът е в Кариана, ЦСКА или Лудогорец. Има предложение клубовете, които дават път на младите да бъдат поощрявани.

Националните селекционери се избираха грешно. Първо се изредиха половината от САЩ'94, а след това се даде шанс на треньорите, които са били в Лудогорец. Да си треньор в Лудогорец е в пъти по-лесно, отколкото да си треньор в Монтана или Славия. При нас се работи с наличните кадри, които имаш. Не се купуват скъпи футболисти.

Гошо Дерменджиев беше абсолютна грешка, казах още преди година. Беше грешка и Ивайло Петев преди това. Тотални грешки. Гошо е добър човек, разбира от футбол, но бъдещият селекционер трябва да знае кои идват отдолу, какво могат. С доказаните е лесно, трябва да се спре да се робува на клубове и имена.

Новият треньор на националния отбор трябва да бъде един от младите специалисти. В последните четири години Емил Костадинов прави с юношеските и младежките гарнитури единственото добро в нашия футбол. Не е лесно. Работата на Ангел Стойков показва резултати, Сашо Димитров също понапредна в някои отношения. Има и други треньори - винаги ми е харесвал Николай Киров - Белия. Чета за Илиан Илиев, но и на него ли ще му търсим чужденци да ги интегрира?

Трябва да започнем начисто, без зависимости! С Петев и чичо Гошо как да успеем. Балъков беше уникален играч, но преди мача с Англия на вратата сложи вратаря на Етър. Добър е, но ми е набор. А и идва мач с Англия, не с Гибралтар. Сърмов... Не беше сериозно, не го очаквах от Краси. Трябват перспективни футболисти, а не пенсионери. Едно време скачаха срещу Пенета. "Махай ги! Чичовото, тоя, оня...". Той обаче ги наложи и играха голям футбол.

Мишо Касабов не може да бъде човекът, който да определя националните селекционери. Това трябва да го направят хората, които работят с младите. Специалистите от клубовете също могат да си дадат мнението. Моето мнение е, че трябва да бъде задължително млад човек. Да му се даде 1 година изпитателен срок, да се види какво прави той. Трябва да има твърда ръка и да пипа с кадифени ръкавици.

На този отбор с паднало самочувствие му трябва треньор, който да ги мобилизира, да ги вдига, да е активен. Трябва да имаме треньор-мотиватор. Дерменджиев беше помощник на Лечков в Сливен, после постигна успехи в Лудогорец. Хубаво е, но след това се оттегли от Лудогорец и какво направи? С Петев същата работа. Разкриха го, че качествата му са за Пирин (Благоевград). Лесно е да работиш начело на милионната селекция на Домусчиев. И аз ще направя едни групи в евротурнирите, ако ме сложат за треньор", каза Венци Стефанов


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Trзц

    13 12 Отговор
    Тоя си е отявлен тъпак
  • 2 Винкел

    10 4 Отговор
    Венци, пази се от Ковидо, за треньор не ставаш.
  • 3 Чичо

    12 4 Отговор
    От теб по-голяма грешка няма 😂
  • 4 Хахахаха

    12 3 Отговор
    Той чичо Венци, бетер децата,аз мога това,мога онова, всичко мога....
  • 5 Абе бате Венци

    11 0 Отговор
    На кого му се тича подир топката вече в тая държава? Телефончето,Фейсбука, кафенцето, комшийката, и семейна идилия! Всеки предпочита да сложи 40 лева в телефончето за интернет да си цъка! А не да дава 40 лева на месец да го обучават "специалисти" как да стане като Благо, Божинката или Плешивко! Е има и такива които мечтаят да станат президенти на отбори, но не и да тичат да се изпотяват! Не се сърди но времената вече са други!
  • 6 Ганьо

    7 1 Отговор
    Абе тази псевдо мутра, още ли е жив
  • 7 Абе какви

    3 0 Отговор
    Футболисти. Колко са хората в България, които спечелиха от футбола. Говоря само от футбол. Няма хиляда футбалери. В същото време, школи, детски, юношески, младежки, мъжки отбори, сигурно над десет, петнадесет хиляди човека тренират ритни топката. Най добрите ни уж футболисти излизат в чужбина и след един, два сезона, хайде обратно, за по три бона да си чупят краката. И те са от успелите. Там ги слагам. Обаче иначе, всеки родител вижда в отрочето си бъдещият Меси или Роналдо. Бута го, кара го по тренировки, възхищава му се, често пъти и трньорите виждат че става и до младежите. А, от там нищооо. Изведнъж всичко рухва. За пробилите между многото и заиграли в мъжките отбори, вече казах. Бърза продажба и след това тука в Лудогорец, ЦСКА цифра, Арда и тям подобни. Е, страхотна кариера. Недялков, Десподов, Чочев, Неделев и други. Най много в долната половина на някой турски или кипърски отбор и си мисли, че страшни пари е направил.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 патиота

    1 0 Отговор
    Треньорите не са грешка,грешка са футнолистите.Това да висиш по цял ден в чалготеките и да си правиш селфита със всяка прост...ка която ти се лепне ,не те прави национал.
    Нови футболисти трябват.Да работят със сърце и желание.

    Коментиран от #15

  • 10 интересно

    3 0 Отговор
    кой ги избира тези недоразумения,май БФС,а ти какъв си там?Май пак голямо недоразумение?
  • 11 буйнокосов

    1 0 Отговор
    поръси си главата с пепел и се не бой
  • 12 Чико

    1 0 Отговор
    Чичо Венци, гледай си Славия че може да изпадне.
  • 13 Next

    3 0 Отговор
    Ти тъпан, начело с перуката, лечко, костадината, домуса и др. загрбохте българския футбол. За последните 10 години Националният отбор играеше най добър футбол под ръководството на Любо Пенев. БФС- корумпирани гьонсурати. Оставка!
  • 14 stan4o

    0 1 Отговор
    Господин Стефанов целия български футбол е голяма грешка. Трябва да се започне от спиране и подавяне на топката, и движение без топка. При тези игрища които се направиха единственото което липсата са интелигентни и можещи треньори в ДЮШ. Това, че си бил успешен футболен не те прави добър треньор. Добрият треньор трябва да е добър психолог.
  • 15 stan4o

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "патиота":

    Грешка са треньорите.Кучето скача според тоягата.