Last news in Fakti

14 Декември, 2020 17:12 6 064 17

Акрапович: Черпиш едно момиче два часа, а накрая друг я води в стаята си

  • бруно акрапович-
  • цска-
  • футбол

Искам да водя ЦСКА срещу Тотнъм - този път да ги бия

Акрапович: Черпиш едно момиче два часа, а накрая друг я води в стаята си - 1
Снимка: БГНЕС


Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде най-интересното си интервю, откато е начело на отбора. Направи го пред репортера на БНТ Росен Станчев.

Ето какво каза босненецът за предаването "Арена спорт":

"В нито един момент, откакто дойдох в ЦСКА, не съм бил неспокоен за бъдещето си в клуба. Когато реша нещо, правя го. И да сгреша - аз съм си виновен. Знаем как е във футбола - феновете се радват след победа и се сърдят след загуба, или лоша игра. Това е тяхно право. Това е спорт на емоции и адреналин. Аз искам моят отбор винаги да показва желание за игра.

Анализирах ЦСКА и преди. С бърза игра и малко докосвания, могат да се направят хубави неща. ЦСКА винаги е играл отворено, нападателно. Нещата могат да се получат на контраатака. Плюс пресата, която налагахме и в Локо (Пловдив). Трябва да пресираме съперника високо. Във всеки отбор, в който съм бил като треньор, или съм спечелил нещо, или съм бил първи. Навсякъде имах добри и неочаквани резултати. Беше въпрос на време. Винаги съм вярвал в своите качества. Всичко, което направих - направих го сам. Никой не може да ми каже, че заслугата е на друг. Горд съм, имам си свой път.

Винаги съм искал почти всички играчи на ЦСКА в Локо. Аз виждах тяхното качество. Винаги е трудно да играеш срещу ЦСКА. Кой световен футболист бих взел в отбора, ако мога? Преди месеци бих казал Меси. Сега искам тук Златан Ибрахимович. Просто да се насладим на качествата му. И на тази възраст показва сериозност и професионализъм.

Да, имам италианско гражданство. Нищо не е случайно. Трябваше да дойда аз в ЦСКА, за да бием Рома. Не, шегувам се малко... Ако един треньор няма самочувствие, това се разбира веднага от играчите. И те го прихващат. Футболистите са мъдри и хитри. Знаят кой треньор има качества и с кого може да се майтапят. Но и с кого да работят сериозно.

Как се бие Рома, след като всички показатели в статистиката на мача са били в тяхна полза? Един треньор казваше така: "Седиш на бар с едно момиче. Говориш с нея два часа, черпиш я коктейли. След два часа идва друг и я води в стаята си". Първият е имал по-силна позиция, но друг я е спечелил. Това е футболът - има различни начини да стигнеш до победата. Рома нямаше 100% шансове за гол като нашите.

След победата големият ми син ми писа "Кой е Фонсека?". Той много се майтапи, има моя стил.

Трябва ЦСКА да стане отбор, който да плаши всеки съперник. Всеки да дава над 100%, за да спечели нещо срещу нас. Трябва противникът да се плаши да играе срещу нас. Лудогорец трябва да знае - ние сме тук и ще направим всичко възможно, за да ги свалим от горе по-надолу.

Как се мотивирам? Представям си пълен стадион, който пее и носи играчите на рамене. Това ми дава мотивация.

Искам да водя ЦСКА срещу Тотнъм. Пак да ги посрещна и този път да ги бия. Надявам се всички да са доволни от моята работа. Само Господ знае какво ще постигна тук. Искам, след години, когато се върна в ЦСКА, още да се говори с добро за мен.

Какво казах на футболистите в центъра на терена преди мача с Рома? Ето това: "ЦСКА, това са четири големи букви. Вие заслужавате да играете за този отбор. Искам да го покажете на терена. Хората да знаят, че играете със сърце и с желание".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамяни

    10 20 Отговор
    Мм да. Плащха ти в Локо а ти отиде в Стаята с Литекс -ЦСКА

    Коментиран от #3

  • 2 оня от стаята

    3 0 Отговор
    Момичетата бяха две !
  • 3 Мадяни..

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дамяни":

    Ами професионалист брато, добър треньор отива в по-добър отбор, естествено и срещу по-добро заплащане. ЦСКА си е ЦСКА, магнит за всеки треньор...факт...а, ти си бълнувай за Литекс или за самодиви...както си искаш. Интересен, интелигентен треньор, УСПЕХ..БРУНО..

    Коментиран от #5

  • 4 До всички

    14 5 Отговор
    Които плюят ЦСКА че са литекс да си гледат работа .Какво пише в УЕФА ? Като излезат на международната сцена пише ЦСКА а не Литекс

    Коментиран от #6

  • 5 Левски 1914

    5 15 Отговор

    До коментар #3 от "Мадяни..":

    Вчера Рома НЕ игра с децата и би 5 – 1 като гост Болоня .Те завършиха на първо място в групата, а Литекс тире Микре се радват че са на последно. А Тотнъм ще бие когато цъфнат налъмите.

    Коментиран от #8, #10, #13

  • 6 Левски 1914

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "До всички":

    Питай те Ганчев той ще ви каже пред УЕФА и ФИФА сме Литекс, а у нас тире менте.

    Коментиран от #11

  • 7 Брендолета

    4 1 Отговор
    Точно и ясно изразяване, каквото има при повечето македонци, вкл.майтап (аналог с жената). За италианския паспорт каза. Бруно си е италянско име. Мисля че Акрапович не е сръбин, а македонец-българин. Успех Треньоре!
  • 8 Не...не...

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Левски 1914":

    Рома не игра с децата, игра с отбор който струва 100милиона евро...и ЦСКА го победи...ей така по презумпция..както е свикнал, няма Вадуц, няма тактористи, сервитьори и монтьори които бият лефски като даул. ЦСКА бие грандове. В петък Бруно ще ви качи на разлика, пак бълнувайте за Литекс, и всичко останало, това е вашето утешение, Гришата този път умно инвестира в добър треньор..такъв до сега липсваше..жална ви майка говеда.

    Коментиран от #9

  • 9 ЛЕВСКИ 1914

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Не...не...":

    На 09 09 2016 г. Цска ФАЛИРА и вече ви писах мислете кого ще припознавате като подгонят и Ганчев.

    Коментиран от #14, #15

  • 10 Tarnovetz

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Левски 1914":

    Шишо плаща Баце бута – Подуене на 11 място
    Гиби подуенски – кандидат за кмет от ДПС
  • 11 Cska

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Левски 1914":

    А на таблото пише ЦСКА

    Коментиран от #12

  • 12 ЛЕВСКИ 1914

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Cska":

    На таблото пише СSS.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Борката

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЛЕВСКИ 1914":

    След като фалира имаше синдик и гриша ганчев даде 8милиона за емблемата стадиона и базата лефски на кое място са и кога играха групи на лига европа?вас ви биха 8пъти не безизвестните бате борисов Цска ги победи аре у лево в село подуене
  • 15 Ууффффф...

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Пак нищо не си разбрал, фалира ЦСКА, след това ЦСКА тръгва на чисто, плащат се 8милиона лева за емблемата, договорени и...всичко..пито платено..и ЦСКА си съществува,.на 18ти ги гледай, никой вече не ви обръща внимание на глупостите че това не е ЦСКА, няма никаква промяна в любовта на феновете към отбора...факта че ти пишеш това, доказва сините комплекси към Армейският тим. Винаги в цялата си славна история ЦСКА е бил винаги пред жалкият лефски, И ТАКА ЩЕ Е ЗАНАПРЕД.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Диамантената ръка

    1 2 Отговор
    "Футболистите са мъдри и хитри"... А Литекс ще е пред Разград. Ама друг път...