15 Декември, 2020 14:00 4 325 3

Левандовски все пак взе награда златна топка

  • левандовски-
  • france football-
  • роберт левандовски-
  • футбол-
  • златна топка-
  • златен играч

Наградата на Левандовски не е единствената за Байерн от церемонията, проведена онлайн

Левандовски все пак взе награда златна топка - 1

"Франс Футбол" обяви, че през 2020 г. няма да връчва традиционната "Златата топка". Нападателят на Байерн Роберт Левандовски беше фаворит №1 за отличието. Полякът обаче все пак получи такова във формата на златна топка. Това е "Златният играч" на италианския вестник "Тутоспорт".

Наградата на Левандовски не е единствената за Байерн от церемонията, проведена онлайн. Председателят на управата на баварците Карл-Хайнц Румениге бе награден като „Най-добър мениджър в Европа“.

„Чувствам се удовлетворен. С Байерн имахме фантастична година и призът "Златният играч" е възнаграждение за положения труд от целия отбор“, заяви 32-годишният Левандовски, който през тази година до момента има 41 гола и 12 асистенции.

„Наградата ми е отражение на футболния и икономическия успех, който Байерн постигна през годината. Аз я получавам, но за мен това не е личен приз. Той е за всички хора в клуба, които работеха за постигането на целите ни. Благодарен съм на „Тутоспорт“, че организира церемонията и връчва награди в тези трудни времена. Честита Коледа на всички и се надявам скоро да се видим по стадионите“, призна 65-годишният Румениге.

На същата церемония нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд получи наградата „Златното момче“ за най-добър млад футболист в света.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Администратора

    2 0 Отговор
    Толкова неграмотност в една статия....

    Коментиран от #3

  • 2 Шопо

    1 0 Отговор
    Как ви даде сърце да пренебрегнете джуджето Хаяско и Житния бегач ???!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.