Last news in Fakti

18 Декември, 2020 10:07 3 456 5

Ето как гласуваха Меси и Роналдо за футболист на 2020 година

  • лионел меси-
  • кристиано роналдо-
  • фифа-
  • футбол-
  • награди-
  • гласуване

Левандовски е №1, втори е Кристиано Роналдо, а Лионел Меси се нарежда на трето място точки

Ето как гласуваха Меси и Роналдо за футболист на 2020 година - 1
Снимка: БГНЕС

От ФИФА официално обявиха крайните резултати в класацията за най-добър футболист за 2020 година. Победителят Роберт Левандовски е получил 554 точки от гласовете на националните селекционери и 631 точки от капитаните на националните отбори. Сумарно, полякът е събрал 52 точки за крайното класиране (точките са калкулирани от общия сбор, който включва и вота на медии и журналисти).

Втори е Кристиано Роналдо с 38 точки. Звездата на Ювентус е получил 186 точки от селекционерите и 259 от капитаните. Лионел Меси се нарежда на трето място с 35 точки (196 т. от треньорите + 207 т. от капитаните).

В качеството си на капитани на своите национални отбори Левандовски, Роналдо и Меси също са гласували в анкетата. Лева е поставил на първо място бившия си съотборник в Байерн Тиаго Алкантара, следван от Неймар и Кевин Де Бройне. Роналдо е посочил за №1 Левандовски. Португалецът е поставил на второ място Меси, а на трето - Килиан Мбапе. Призовата тройка на Меси пък е включва Неймар, Мбапе и Левандовски.

Любопитното е, че Кристиано за първи път в кариерата си постави Меси в топ 3, независимо дали в анкетата на ФИФА, или в тази на "France Football" за Златната топка. Това се случва точно в годината, в която аржентинецът не сложи CR7 в своята челна тройка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    18 15 Отговор
    Роналдо се оказа сто пъти по свестен човек
    Той е гласувал за
    Левандовски и
    Меси а
    Меси не е гласувал за
    Кристиано и за
    Левандовски
    Малките човечета са злобни дребни душички

    Коментиран от #3

  • 2 Варна

    9 0 Отговор
    Меси е гласувал за Левандовски, прочети пак
  • 3 Прочети пак

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еее":

    "Кристиано за първи път в кариерата си постави Меси в топ 3, независимо дали в анкетата на ФИФА, или в тази на "France Football" за Златната топка. Това се случва точно в годината, в която аржентинецът не сложи CR7 в своята челна тройка."
  • 4 off2

    1 3 Отговор
    да за първи път тая година Роналдо е човек.. предишните години е бил Меси... логика брато
  • 5 Единият

    0 0 Отговор
    е много добър футболист - доказателство, че ако имаш някаква даденост, с упорити тренировки можеш да ги доразвиеш. Другият е просто бог.