23 Декември, 2020 16:25 1 980 4

Мик Шумахер защити Хамилтън от критиките

  • шумахер-
  • син-
  • сравнение-
  • защита-
  • критики-
  • haas-
  • mercedes-
  • хамилтън

Синът на Михаел Шумахер дори сравни британеца с баща си

Мик Шумахер защити Хамилтън от критиките - 1
Снимка: БГНЕС

Мик Шумахер все още не е направил официалния си дебют във Формула 1, но вече бе въвлечен в политическите игри на спорта. Младият германец подписа договор с американския отбор Haas, който е напълно подкрепен технически от Ferrari, които пък инвестират сериозно в кариерата и развитието на Мик като пилот. Синът на легендата и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер защити голямата звезда на спорта Люис Хамилтън, който тази година изравни великия рекорд по световни титли на баща му.

Според пилота на Red Bull Макс Верстапен и много от критиците успехите на Люис се дължат 90% на болида на Mercedes и на 10% от таланта му. Мик обаче не е съгласен с тези твърдения и изрази голямото си уважение към Хамилтън, като дори го сравни с великия си баща.

„Когато, в който и да е спорт, има шампионска доминация на един спортист, то винаги се стига до пропускането на много важни фактори, отговорни за успехите му. За постигането им се искат огромна психическа устойчивост и неспирна работна етика, които не са по силите на всеки, дори бил той пилот на най-високо ниво във Формула1. Да, вроденият талант и развитието му са неизменна част от това да бъдеш шампион, но да наложиш доминация над всичките си конкуренти, означава, че ти си различен“, коментира Шумахер.

„Всичко това притежава Хамилтън, подобно на баща ми. Двамата са велики шампиони и в успехите им няма и процент случайност и никой не може да им отнеме мястото в историята. Разбирам колегите им и критиците, които не са доволни от начина, по който доминират спорта ни, но както казах, вече те са свръхамбициозни и знаят точно как да постигат целите си. Те са като големите айсберги и ние често виждаме само техния връх“, завърши философски Мик.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    5 8 Отговор
    Много дълбок тоя Микчо, големи умозаключения вади. С това изявление в БАН го правят професор от раз.
  • 2 Аз ......

    4 10 Отговор
    И маймуна,опс.-Магаре в булида на Мерцедес ще побеждава.Винаги!!!!
  • 3 Антонн

    11 3 Отговор
    Браво на момчето не съм фен на Ферари нито на Шумахер,но това няма значение.Факт че Шумахер е велик пиолот,дано момчето надмине и успехите на баща си.Хубаво е че признава качествата на Хамилтън,дори го сравнява с баща си това е велико.Малко хора биха преодолели егото и признали фактите.За тези че Хамилтън има 10% талант няма какво да коментирам,то ако колата е 90% нямаше да плащат толкова пари на добрите пиолоти.За всяко състезание щеше да избират случаен пиолот.За съжеление няма как да стане да си разменят болидите Верстапен да види че сребърната стрела ,не се кара сама и Хамилтън пак ще го н..... със собствената му кола.
  • 4 ДжоО1984

    4 4 Отговор
    90% от пилотите могат да станат шампиони с тази кола, но ако в другата не е Хамилтън!