23 Декември, 2020 22:50 1 262 0

Реал Мадрид с пестелива, но важна победа срещу Гранада

  • реал мадрид-
  • гранада-
  • бензема-
  • каземиро-
  • ла лига

Мадридчани спечелиха с 2:0

Реал Мадрид с пестелива, но важна победа срещу Гранада - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид продължава преследването с градския си съперник Атлетико в Ла Лига. Кралският клуб победи Гранада с 2:0, като се изравни с Атлетико на върха, но пък има и два мача повече от "дюшекчиите".

Реал изобщо не бе убедителен в днешния мач, но все пак успя да измъкне ценния успех, който се оказа шести пореден за "белите" във всички турнири.

Главно действащо лице в мача бе Каземиро, който вкара важният първи гол за мадридчани в 57-ата минута. Тогава той надскочи всички в наказателното поле, за да прати с глава центрирането на Асенсио във вратата.

Именно тези начални минути на втората част бяха най-силните за Реал през целия мач, като преди гола Асенсио нацели гредата, имаше и още няколко опасни положения пред вратата на Гранада.

Гостите бяха отборът с по-чисти шансове през първата част, а след гола имаха две сериозни претенции за дузпа, като и в двата случая замесен бе голмайсторът Каземиро. В първият случай опасен удар се спря в ръката му, но след консултация с VAR, реферът прецени, че дузпа не трябва да се отсъжда. При втората ситуация бразилецът задържа противников играч при центриране, но отново бялата точка не бе посочена.

В заключителните минути Гранада хвърли всички сили в опит да изкопчи изненадващо реми в Мадрид, но точка на спора сложи Карим Бензема в последните секунди. Добра контраатака бе завършена от френският голаджия с отлично насочен удар от границата на наказателното поле.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА