Last news in Fakti

23 Декември, 2020 23:59 1 439 0

Манчестър Юнайтед удари Евертън в края и се класира на полуфинал на Купата на Лигата

  • кавани-
  • манчестър юнайтед-
  • купа на лигата-
  • полуфинал-
  • евертън-
  • герой

Кавани откри резултата в 88-ата минута, а Марсиал затвърди победата в 96-ата

Манчестър Юнайтед удари Евертън в края и се класира на полуфинал на Купата на Лигата - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на Купата на Лигата, след като спечели с 2:0 гостуването си на Евертън. Едисон Кавани откри резултата две минути преди края на редовното време. В самия край на срещата Антони Марсиал отбеляза второ попадение.

Пред Едисон Кавани се откриха някои от най-добрите възможности. В 17-ата минута той на два пъти бе спрян от Робин Олсен. Първо той стреля от воле, топката се върна при него и той отново пробва от малък ъгъл, но и в двата случая вратарят се справи. Удар с глава на Грийнууд мина покрай вратата, а опит на Погба също с глава завърши в ръцете на стража на домакините.

След първия половин час Евертън започна да показва малко по-добра игра. Най-добрата ситуация за "карамелите" бе удар от фаул на Сигурдсон, който бе отразен от Хендерсън.

Евертън се справяше далеч по-добре с атаките на съперника след почивката, но не създаваше нищо в предни позиции. Ман Юнайтед имаше леко предимство. За разлика от първото полувреме обаче гостите не стигаха до голови ситуации. С изтичане на времето и в двата отбора се усещаше умора и грешките зачестиха.

Когато срещата отиваше към дузпи, дойде моментът на Кавани. Уругваецът получи топката от Марсиал и с великолепен удар я прати извън обсега на Олсен. След попадението мачът се оживи и в заключителните минути се стигна до най-добрите положения за втората част.

Отборът на Анчелоти се изнесе напред в търсене на изравняване, но стигна само до няколко опасни центрирания. Пространствата, които оголи, обаче бяха използвани от съперника. Бруно Фернандеш удари греда, а Рашфорд стреля във вратаря от идеална позиция. Все пак остана време за още един гол. Марсиал завърши отлична контраатака и сложи край на интригата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА