Last news in Fakti

27 Декември, 2020 13:34 2 257 1

Сантос оспори рекорда на Лионел Меси

  • лионел меси-
  • пеле-
  • сантос-
  • футбол-
  • рекорд

Искат да се зачитат и головете на Пеле за отбора в приятелските и неофициалните мачове, с което попаденията за Сантос стават 1091

Сантос оспори рекорда на Лионел Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилският футболен клуб Сантос оспори рекорда на Лионел Меси за най-много голове за един клуб.

Лионел Меси счупи рекорда на Пеле като футболист с най-много голове за един отбор. Аржентинецът има 644 гола с екипа на Барселона, докато на сметката на Пеле са записани 643 гола за Сантос в периода 1957-1974 година.

Според ръководството на Сантос трябва да се зачитат и головете на Пеле за отбора в приятелските и неофициалните мачове, с което попаденията на бразилеца за Сантос стават 1091.

"Пеле е вкарал 1091 гола за Сантос. Според статистиката той има 643 гола в официални мачове и 448 гола в приятелски срещи.

Тези 448 гола, които не зачитат, са вкарани срещу авторитетни отбори в Южна Америка като Америка (Мексико), Коло Коло (Чили), Интернасионал (Бразилия) и други. Тези цифри са абсолютни. Гол във вратата на Ейбар статистически има същата стойност като гол във вратата на Валенсия. Гол срещу Трансваал от Суринам е със същата статистическа стойност като гол във вратата на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу"", се казва в изявление на Сантос.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 10 Отговор
    Ако искат да пишат и головете на тренировка...селяци прости