30 Декември, 2020 21:16 2 884 6

Бивш директор на Ferrari: Всички служители бяха готови да жертват живота си за Шумахер

  • рос браун-
  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • ferrari

За мен той си остава най-великият пилот във Формула 1 за всички времена

Бивш директор на Ferrari: Всички служители бяха готови да жертват живота си за Шумахер - 1

Вчера изминаха седем години от тежкия ски инцидент, който претърпя легендата на Формула 1 Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион продължава да се бори да се върне към нормалния живот, но информацията за това как върви възстановяването му се държи в тайна от неговото семейство. Никой освен част от роднините му и много тесен кръг от най-близки приятели не се е срещал с Михаел.

Освен президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод и биш шеф на Ferrari друг посетител на швейцарското имение на семейство Шумахер е Рос Браун. Легендарният бивш директор на Ferrari участва в 88 от общо 91 победи за отборите на Бенетон и Скудерия в богатата кариера на Михаел и разказа за отношенията му с всички членове на Ferrari в най-силната ера на отбора.

„За мен Шумахер си остава най-великият пилот във Формула 1 за всички времена. Това не се дължи само на таланта му, победите и титлите, а най-вече на начина, по който изигра основната роля за оформянето и превръщането на Бенетон и след това Ferrari в шампионски отбори. Можеше да се заразиш с неговия ентусиазъм дори само ако седиш близо до него. След това, виждайки как дава всичко от себе си и дори надскача познатите граници, няма как да го предадеш и да не направиш същото“, разказа Браун.

"Всички в Скудерия го обичаха истински и бяха готови да жертват живота си за него. Той наистина се вълнуваше от това как се чувстват хората от отбора и ако имаха проблеми, дори и в личен план, той говореше с тях и им помагаше само както той може. Гладът му за успехи заразяваше всички и не беше нужно да ни мотивира с думи, за да бъдем една голяма червена армия зад него и срещу всички други. Не съм го казвал друг път, но той ми даде голям урок и ми показа как се създава шампионска атмосфера в отбор от Формула 1“, завърши британецът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жак Фреско

    0 8 Отговор
    Науката ще прави политиците на маймуни докато не заеме мястото им......и...хората да станат хора..
  • 2 Шумахер

    7 35 Отговор
    има вина за трагичния инцидент със Сена но никога не го призна.Тима "Бенетон" в които участваше тогава използваше техника с която параметрите на болидите надвишаваха тези от регламента на ФИА.Сена знаеше това и когато видеше в огледалата един от тези болиди не откъсваше поглед от тях.Миг преди тежката катастрофа Шумахер започна да настига Сена доста бързо и докато за пореден път гледаше в огледалото не усети,че вече е навлязъл в "Тамбурело" а при скорост 298км това се оказа фатално.Ако някой мисли,че си съчинявам тъпотии нека гледа запис от инцидента на които се вижда как до последно гумите на "Уилямс"-а сочат на право защото Сена не е гледал напред.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 КОЮ

    32 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шумахер":

    явно сте подранили с новогодишните почерпки , и не сте разбрали за толкова години че калпава заварка е причината за трагедията. Шумахер е велик колкото и да се мъчат да го омаловажат . Весело посрещане на новата година и дано имаме по интересен шампионат

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 5ко

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шумахер":

    ти изобщо не си в час
  • 6 Голям праз

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Шумахер":

    Вината за инцидента със Сена е изцяло на екипа на Уилямс, стига сте обвинявали Шумахер за грешката на други.