Last news in Fakti

31 Декември, 2020 09:18 1 791 1

Криза! Ливърпул се издъни и в Нюкасъл

  • английска висша лига-
  • ливърпул-
  • нюкасъл-
  • 0:0

Мърсисайдци врътнаха нулево с нуждаещите се от точки ''свраки''

Криза! Ливърпул се издъни и в Нюкасъл - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ливърпул стигна до второ поредно равенство във Висшата лига. След 1:1 с УБА, късно снощи мърсисайдци не победиха и друг от замесените в борбата за оцеляване тим - Нюкасъл. Нулевото реми на "Сейнт Джеймсис Парк" до голяма степен се дължи на перфектния страж на ''свраките'' - Карл Дарлоу, който отчая звездите на "червените".

Един от големите длъжници за гостите с казваше Мохамед Салах, който на два пъти остана сам срещу гореспоменатия вратар, но демонстрира неточен мерник. Изгодни положения за фаворита пропиля и Роберто Фирмино.

Нюкасъл заслужи точката си с много борба по целия терен. С малко повече късмет, Калъм Уилсън или Кийрън Кларк, можеха да поднесат голямата изненада, но Алисон беше на своето място.

Ливърпул остава на върха в Премиър лийг с 33 точки. Момчетата на Клоп имат три повече от втория Манчестър Юнайтед. "Джордитата" са под №14.

Срещата на "Сейнт Джеймсис Парк" не започна по вкуса на шампионите. Гостите стартираха отпуснато, особено в отбрана, като голова възможност се откри пред Калъм Уилсън още в 3-ата минута. Тогава английският национал опита да сюрпризира Алисон с изстрел от малък ъгъл, който беше избит в корнер. При него Мърфи скочи над всички, но не можа да насочи акуратно с глава.

Малко след това бившият стрелец на Борнемут се измъкна от персоналния си пазач и при пас от фаул. Изтеглената отбрана на Ливърпул се провали в стремежа си за изкуствена засада и така нападателят можеше да стреля с глава. Кълбото премина на сантиметри от далечния ъгъл на мърсисайдци.

"Джордитата" могат да съжаляват, че вече не водеха в резултата с настъпването на 13-ата минута. Играта с дълги топки причиняваше сериозни щети на "червената" защита. Мощният спринт на Калъм Уилсън остави без алтернатива младия бранител Нат Филипс. Той само изгледа как №13 на съперника шутира от непосредствена близост, но Алисон действаше решително и избави своите от най-лошото.

Ливърпул разгърна една от най-хубавите си атаки в 25-ата минута. Тогава Алекзандър-Арнолд пробва директно от въздуха да продължи към намиращия се на далечна греда Мане. Вратарят на "свраките" Карл Дарлоу, "прочете" ситуацията и пресече пътя на подаването в сюблимния миг.

Домакините извадиха голям късмет в 35-ата минута! Мат Ричи се оказа на неточното място и покриваше засадата при извеждащ пас за Салах. Така египтянинът остана сам срещу Карл Дарлоу, но изненада и самия себе си, след като не успя да преодолее талантливия вратар.

Ливърпул пропиля чудесна възможност да поведе в резултата малко преди паузата. Роберто Фирмино най-сетне напомни за участието си в мача, след като даде тласък на "червеното" нападение с подаване за Салах. Миг преди Фараона да отправи може би голов изстрел, американецът ДеАндре Йедлин се хвърли в неговите крака и изчисти решително.

Последният удар по топката за първата част, можеше да дари мърсисайдци с попадение. Роберто Фирмино се възползва от неразбирателство между централните бранители на Нюкасъл. Бързо се ориентира от изскочилия шанс и насочи с глава. Карл Дарлоу обаче бе на мястото си и го отчая с изумителен рефлекс.

Липсата на креативност в офанзивната схема на "червените" принуди до това момчетата на Юрген Клоп да бъдат опасни, единствено при статични положения. При поредното от тях в 55-ата минута, Алекзандър-Арнолд намери Мане, който с глава стреля покрай дясната греда.

Мохамед Салах продължи да бъде длъжник за своя тим, след като направи нов голям пропуск. В 65-ата минута, извеждащо подаване на Фирмино разсече отбраната на "джордитата". Африканският му колега се нуждаеше от едно лъжливо докосване, за да елиминира Шер и веднага да пробва шут към десния ъгъл на Дарлоу. Целта обаче не бе поразена.

Футболистите на Нюкасъл можеха да поведат изненадващо в мача с идването на 77-ата минута. Кийрън Кларк демонстрира силата на своето позициониране и скочи най-високо, за да удари топката с глава. Алисон го отчая с ключова намеса.

Страхотна намеса на Фабиан Шер предотврати гол за Ливърпул, десет минути преди края. Тогава вратарят Дарлоу изби остро подаване към Мане, но топката, макар и с късмет, достигна до сенегалеца. Преди да насочи в опразнената мрежа обаче, звездата на гостите бе блокиран от перфектния шпагат на защитника на "свраките".

В оставащите мигове от срещата, шампионите вдигнаха интензитета на своето представяне. Те можеха да стигнат и до скъпоценния гол, но за кой ли път бяха разочаровани от Дарлоу. Юношата на Нотингам Форест запази хладнокръвие и спечели индивидуалната си битка с Фирмино при негов удар с глава.

На 4 януари Ливърпул гостува на представящия се силно Саутхямптън. Нюкасъл пък приема друг от лидерите, а именно Лестър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циклоп

    1 0 Отговор
    С колко бихме, че проспах мача?