Last news in Fakti

1 Януари, 2021 20:34 2 852 5

Жан Тод: Доминацията на Хамилтън е по-голяма от тази на Шумахер

  • жан тод-
  • михаел шумахер-
  • люис хамилтън

Тод бе ръководител на Скудерията между 1994 и 2007 година, като именно под негово ръководство бяха и най-силните години на тима от Маранело

Жан Тод: Доминацията на Хамилтън е по-голяма от тази на Шумахер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и бивш ръководител на екипа на Ферари във Формула 1 - Жан Тод, смята, че доминацията, която Сър Люис Хамилтън налага през последните години във Формула 1, е по-голяма от тази, която налагаше Михаел Шумахер в първите години на 21 век.

Тод бе ръководител на Скудерията между 1994 и 2007 година, като именно под негово ръководство бяха и най-силните години на тима от Маранело. През този период Ферари спечели шест пилотски и седем конструкторски титли, включително и серия от пет поредни дубъла между 2000 и 2004 година, когато шампион при пилотите бе Шумахер. А серията от поредни титли при конструкторите бе шест, тъй като Скудерия спечели и през 1999 година, когато пилотът на Макларън Мика Хакинен грабна своята втора пилотска корона.

В този период Ферари и Шумахер се наложиха като сила номер едно в историята на Формула 1, като продължителността на тяхната доминация бе подобрена през 2020 година, когато Мерцедес спечели своя седми пореден дубъл от началото на турбо-хибридната ера през 2014 година.

„Мисля, че говорим за съвсем различни персони. Единственото, което реално можем да сравняваме е седем срещу седем. Освен това, всичко друго беше различно. От една страна имаме много добре структуриран и организиран немски отбор, който разполага с много талантлив пилот. От друга страна имаме италиански отбор със съвсем различен манталитет, различен начин на работа, който също стана добре организиран и също разполага със страхотен пилот в лицето на Михаел Шумахер. Чувствам и знам, че ще бъда цитиран, че доминацията Мерцедес и Люис е по-голяма от тази, която ние наложихме с Михаел", започна той.

„Заслугата затова е изцяло тяхна, колата им е много издръжлива. С изключение на второто състезание в Бахрейн, което Люис пропусна заради коронавирус, той е отбелязал точки във всички състезания в последните две години. Това е невероятно. Пилотът не прави никакви грешки, просто комбинацията е великолепна“, заяви Тод.

За последно Хамилтън не взе точки от състезание, в което стартира по време на Гран При на Австрия през 2018 година, когато той и съотборникът му Валтери Ботас не завършиха заради технически повреди в скоростните кутии на техните болиди.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    18 3 Отговор
    От кога чакам един умен човек да излезе и да намекне , че всеки един е добър за времето си .... !!!! Както лузърите ма той Пеле ма той Марадона ... ма пуснете си един мач от 1967 и един от 1987 и един от 2017 да видите каква е разликата ... и да ми казваш че този или онзи е най велик ..
  • 2 Анонимен

    20 0 Отговор
    Конкуренцията в момента е малка.
  • 3 Справка

    21 5 Отговор
    Шумахер е номер 1 Караше във времена с много голяма конкуренция.
  • 4 1234

    17 5 Отговор
    Шумахер се състезаваше с пилоти a негъра с пишлемета
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.