Last news in Fakti

3 Януари, 2021 12:15 2 131 9

Официално: Литовец застана начело на Лудогорец

  • лудогорец-
  • нов треньор-
  • валдас дамбраускас

Дамбраускас пристига в България за началото на подготовката с екипа си, който включва асистент треньор, кондиционен треньор и видео анализатор

Официално: Литовец застана начело на Лудогорец - 1
Снимка: ludogorets.com

Литовецът Валдас Дамбраускас е новият старши–треньор на Лудогорец. 43-годишният специалист, който остави отлични впечатления с работата си в литовското, латвийското и хърватското първенство, беше предпочетен от ръководството на клуба пред няколко именити български и чуждестранни специалисти, с които бяха водени интензивни разговори в дните около Коледа. Дамбраускас е в полезрението на Лудогорец от няколко години предвид репутацията му на един от най-прогресиращите млади треньори и по тази причина бе поканен на разговори. Той впечатли собствениците на Клуба Кирил и Георги Домусчиеви с концепцията си за развитието на отбора и вижданията си за игровия облик на Лудогорец, заради което получи доверието да застане начело на деветкратните шампиони.

Дамбраускас пристига в България за началото на подготовката с екипа си, който включва асистент треньор, кондиционен треньор и видео анализатор. В щаба му остават Станислав Генчев, специалистът „Спортни науки“ Иън Кол, анализаторът Рафаел Ферейра, както и треньорът на вратарите Здравко Здравков. Дамбраускас ще бъде представен пред медиите идната седмица в София.

Валдас Дамбраускас завършва висшето си образование в Англия през 2009 г. Дипломата му е от престижния London metropolitan university. Впоследствие работи в Брентфорд, както и в няколко местни школи. За последно бе треньор на хърватския Горица, с който завърши на трето място есенния сезон в местното първенство. Преди това е водил латвийския РФС, с който печели купата на страната, както и литовските Екранас и Жалгирис. С клуба от Вилнюс е двукратен шампион на Литва. Дамбраускас е бил селекционер и две национални гарнитури на бившата съветска република.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    11 2 Отговор
    Отърваха се да плащат милиони на набедени нашенци.
  • 2 няма значение кой

    12 2 Отговор
    е дошъл или ще дойде... накрая пак Генчев ще води отбора хахахаха
  • 3 ТОДОР СТОЯНОВ

    6 4 Отговор
    А...!АМИ МЪРИТУ???НАЛИ МИЛИОН НА ГОДИНА В ЕВРО...
    ТО ТАКА И АЗ МОГА СТАНА ТРЕНЬОР НА РАЗГРАДСКИТЕ...И МЕН НИКОЙ НЕ МЕ ЗНАЕ, ГОВОРЯ АНГЛИЙСКИ И РУСКИ, ЩЕ ДАВАМ ИНТЕРВЮТА, ЩЕ МЕ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА ЧАТ-ПАТ ...ВСЕ ПАК МЪРКО СИ Е ГОЛЯМ СПиЦИАЛИСТ, ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ В...ХАСКОВО...
  • 4 Муле

    12 0 Отговор
    три четири мача напролет.Загуба на 3,4 точици и аре със здраве и без неустойка.Гелът на тази бръмчи.Който се съгласи без неустойка той ще е.
  • 5 Кой68

    12 1 Отговор
    Супер...
    Идва от държава световна сила във футбола/Литва/и е водил голями отбори!!!!!!!
  • 6 Марселиньо

    2 2 Отговор
    На този зубър му разкажем играта с останали бразилейрос и патладжанос. Треньор трябва пак Генчев, че един от нас и при него хубаво
  • 7 Сандо

    7 1 Отговор
    Постигнал нещо в първенства,които са по-зле и от нашето.Отсега могат да пуснат залози докога ще изкара.Все пак му желая успех на специалиста.
  • 8 Последствия

    0 1 Отговор
    Нема начин! Само амбиция не стига!
  • 9 фенче

    3 1 Отговор
    Кире си назначи фашага за тренер, грешен ход при толкова много печки в отбора му. Що фашага - ми потърсете в нета за историята на Литва и преобладаващите настроения там. Иначе като му гледам физиономията - прилича на млад дихател-зубър. Сигурно няма да има против да се потопи в родната футболно-мафиотска действителност. Кинтите не миришат, макар и да са за няколко мача, преди да го изгонят.