Last news in Fakti

3 Януари, 2021 19:50 1 124 0

Рома извоюва ценна победа, Лацио с грешка стъпка

  • рома-
  • дженоа-
  • сампдория-
  • лацио-
  • серия а

Римските клубове срещнаха своите колеги от Генуа

Рома извоюва ценна победа, Лацио с грешка стъпка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Рома победи с 1:0 Сампдория в мач от 15-ия кръг на Серия А. Попадението за успеха на римляните бе дело на Един Джеко, който се разписа в 72-ата минута.

След успеха тимът на Паоло Фонсека излезе на трета позиция във временното класиране с 30 точки. Сампдория пък е 11-и със 17.

Първият шанс за римските „вълци“ в двубоя дойде в 15-ата минута. Емил Аудеро обаче се справи с изстрела от границата на наказателното поле на Лоренцо Пелегрини.

В 51-ата минута Един Джеко не успя да засече с глава пас на Бруно Перес. Десет минути по-късно Крис Смолинг удари греда.

В 72-ата минута Рик Касдорп центрира в наказателното поле, където Един Джеко с перфектно отиграване прати топката зад гърба на Аудеро.

В друг мач от кръга Лацио не успя да стигне до успеха при гостуването си на предпоследния Дженоа. Двата тима завършиха наравно 1:1. Чиро Имобиле се разписа от дузпа, а Матиа Дестро донесе точката на Дженоа.

Още в 6-ата минути Мануел Лазари бе фаулиран в наказателното поле, но главният съдия Джанпаоло Калварезе даде знак играта да продължи въпреки желанията на играчите на Лацио за дузпа. В 13-ата минута Калварезе все пак реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР. След консултацията с видео асистент арбитъра реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Чиро Имобиле, който не остави шанс на вратаря, пращайки топката в долния десен ъгъл.

В 22-ата минута Матия Перин не позволи топката да влезе във вратата му след изстрел на Фелипе Кайседо. Минута по-късно Сергей Милинкович-Савич стреля от пряк свободен удар покрай левия страничен стълб.

Пет минути преди края на първата част Чиро Имобиле си освободи пространство за изстрел в наказателното поле, но не успя да се разпише за втори път в мача.

В 58-ата минута Дженоа изравни резултата. Елдор Шомуродов асистира на Матиа Дестро, който матира Пепе Рейна за 1:1.

В 65-ата минута отново ВАР се намеси след съмнения за игра с ръка на Давиде Запакоста, но не последва наказателен удар за Лацио.

А ето и резултати от останалите двубои, стартирали в 16 ч. българско време:

Аталанта-Сасуоло 5:1

Каляри-Наполи 1:4

Специя-Верона 0:1

Фиорентина-Болоня 0:0

Парма-Торино 0:3


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА