3 Януари, 2021 22:20 1 675 0

Милан продължи победния си ход и през 2021

  • милан-
  • беневенто-
  • 2:0-
  • серия а

''Росонерите'' надделяха над тима на Беневенто с 2:0 като гост

Милан продължи победния си ход и през 2021 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Милан си върна първото място в Серия А, побеждавайки Беневенто с 2:0 като гост в мач от 15-ия кръг на Калчото. Въпреки че играха от 33-ата минута с човек по-малко, възпитаниците на Стефано Пиоли показаха достатъчно грамотна тактическа игра, за да измъкнат трите точки. Попаденията за „росонерите“ бяха дело на Франк Кесие и Рафаел Леао. Момчетата на Филипо Индзаги имат много за какво да съжаляват, защото след час игра пропуснаха и дузпа.

Полузащитникът на седемкратния европейски клубен шампион - Хакан Чалханоглу, записа двубой №150 с екипа на „дявола“. Той се отчете с греда и жълт картон в срещата с „вещиците“.

С този успех водачът в Италия събра 37 пункта, на един пред втория Интер. Беневенто от своя страна е десети с 18 точки.

В 13-ата минута Туя не успя да овладее добре една върната топка и влезе в краката на Анте Ребич, а реферът посочи бялата точка. Франк Кесие се нагърби с отговорността и не сгреши – 0:1 след високо изпълнение в десния ъгъл на врататa.

В 20-ата минута Роберто Инсиние пое пред наказателното поле и стреля с левия крак, но удари лявата греда.

13 минути след това Тонали бе изгонен, след като вдигна високо крака си срещу Йонита.

В началото на втората част Милан организира чудесна контраатака, при която Рафаел Леао изпревари излезлия встрани вратар на домакините, който се опита да пресече паса на Ребич към португалеца, но закъсня и нападателят прехвърли стража по страхотен начин, покачвайки резултата на 0:2.

В 60-ата минута „вещиците“ получиха наказателен удар. Крунич фаулира Капрари в гръб и арбитърът посочи 11-те метра. Потърпевшият играч се засили, но не намери целта, пращайки топката встрани от дясната греда.

8 минути по-късно Федерико Барба засече центриране от десния фланг с гръб към вратата, но изпълнението му бе неточно.

В 72-ата минута далечен изстрел на Чалханоглу срещна дясната греда.

В 84-ата минута Леао пусна прекрасен пас към Кесие от дясното крило към центъра на пеналтерията, но шутът на втория срещна десния страничен стълб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА