Last news in Fakti

5 Януари, 2021 07:04 2 008 2

Саутхямптън нанесе втора загуба на Ливърпул след геройско опълчение (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • саутхямптън-
  • висша лига-
  • футбол

Мачът от 17-ия кръг на английската Висша лига предложи много емоции и напрежение

Саутхямптън нанесе втора загуба на Ливърпул след геройско опълчение (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Саутхямптън победи Ливърпул след геройско опълчение с 1:0.Мачът от 17-ия кръг на английската Висша лига предложи много емоции и напрежение, защото шампионите не можаха да разгърнат нападателната си игра. Те дори не можаха да стигнат до сериозни голови ситуации.

"Светците" вкараха гол в началото на срещата. През второто полувреме се игра на една врата, но Салах и компания така и не можаха да изравнят. Ралф Хазенхютъл тотално надигра колегата си Юрген Клоп и успя да затвори всички подстъпи пред вратата на Фрейзър Форстър.

Саутхямптън нанесе втора загуба на Ливърпул след геройско опълчение (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Още във втората минута Дани Ингс се разписа във вратата на Алисон. Бившият играч на Ливърпул получи пас зад защитата от Джеймс Уорд-Праус, който изпълни фаул по заучен начин. Джордан Хендерсън покри засадата и Ингс прехвърли технично Алисон. Топката падна в далечния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Попадението стъписа играчите на Ливърпул, които макар и да владееха много топката, така и не стигаха до головия положения. "Светците" пресираха и поглеждаха смело напред при всяка възможност.

Саутхямптън нанесе втора загуба на Ливърпул след геройско опълчение (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Муса Дженепо получи контузия и беше заменен от Нейтън Тела. Точно Тела можеше да направи резултата 2:0, но негов хубав удар след индивидуална акция изкара топката в аут.

Мохамед Салах веднъж беше надигран от вратаря Фрейзър Форстър. Тогава египтянинът беше в засада. В добавеното време Салах не можа да уцели вратата от удобна позиция след удар с глава.

Второто полувреме се игра на една врата. Ливърпул контролираше топката почти през цялото време.

Домакините до последните десет минути дори не опитваха да минават центъра, като чистеха безразборно при всяка възможност.

Саутхямптън нанесе втора загуба на Ливърпул след геройско опълчение (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Имаше една спорна ситуация, когато топката се удари в ръката на защитник на Саутхямптън. Чудно след преглеждане на ВАР нарушение не беше свирено от Андре Маринър.

В края домакините за малко щяха да вкарат втори гол. Резервата Ян Валери успя да прокара топката между краката на Алисон, но ударът беше много слаб и Шакири извади кълбото пред голлинията.

В добавеното време имаше няколко разбърквания пред Форстър, но днес не беше денят на Ливърпул. След последния съдийски сигнал Ралд Хазенхютъл се разплака.

Саутхямптън нанесе втора загуба на Ливърпул след геройско опълчение (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

След тази загуба Ливърпул остана на първо място с 33 точки и по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед. "Мърсисайдци" имат един мач повече от "червените дяволи".

Саутхямптън се изкачи на шесто място с 29 точки. Със същия актив са още четвъртият Тотнъм, петият Манчестър Сити и седмият Евертън. "Светците" сложиха край на негативната си серия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЪН

    2 1 Отговор
    Титлата се отдалечи в посока Манчестър ....
  • 2 ЦСКА

    5 1 Отговор
    Ние сме побеждавали Ливърпул !!!