15 Януари, 2021 11:12 1 462 3

БФС плаща близо 4 милиона за ВАР, по инициатива на Домусчиев

  • кирил домусчиев-
  • вар-
  • var-
  • бфс-
  • футбол

В плейофите вече ще имаме ВАР - оборудването и подготовката на съдиите ще бъдат налице за втората част на сезона

БФС плаща близо 4 милиона за ВАР, по инициатива на Домусчиев - 1
Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро в бълграския футбол ще навлезе ВАР системата. Изпълкомът на БФС одобри подписването на договор за въвеждането на иновативната технология.

Проектът ще струва около 1,8 млн. евро (3,6 млн. лева) за 4 години, разкри първият вицепрезидент на централата Емил Костадинов. Инициатор за нововъведението бе членът на Изпълкома Кирил Домусчиев.

"Одобрихме договора за ВАР. Аз бях инициатор на този проект, заедно с г-н Фурнаджиев. В плейофите вече ще имаме ВАР. Оборудването и подготовката на съдиите ще бъдат налице за втората част на сезона.

Това е добре за развитието на българския футбол и съдийството ни като цяло. Ще пишете по-малко за грешките. Спорове имаше на Изпълкома, доста хора бяхме", обяви членът на Изпълкома Кирил Домусчиев.

"Нямам коментар за смяната на шефа на съдиите. Това нещо беше гласувано единодушно. Пожелавам му успех и да се развива българското съдийство", добави Домусчиев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо от блока

    1 0 Отговор
    Ако е като английският ВАР, айде няма нужда.Съдиите си свирят както искат, а ВАР удобно мълчи.
  • 2 случаен

    3 0 Отговор
    господин Домусчиев, вие ли ще ни бъдете новия Тато, вие ли ще ни храните и ще решавате какво ще се случва с нас, ако сте вие, кажете да си го знаем
  • 3 Цоко

    0 0 Отговор
    А бе, то няма свестен стадион, те ще правят някаква ВАР, за келявия ни футбол.