Last news in Fakti

15 Януари, 2021 11:27 1 419 0

БФС забрани "заобикалящия трансфер"

  • бфс-
  • футбол-
  • трансфери-
  • правила-
  • уефа

Дава се право на футболист-професионалист да се състезава за 3 клуба през посочения сезон и футболист може да бъде картотекиран в нов клуб извън трансферния период, ако договорът му е прекратен на основание пандемията от COVID-19

БФС забрани "заобикалящия трансфер" - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе решения, засягащи трансферите.

Допълненията са следствие на приетите от ФИФА забрани, касаещи т.нар. "заобикалящ трансфер", при който два последователни трансфера на един и същ футболист се осъществят в рамките на 16 седмици.

При установена подобна практика Дисциплинарната комисия на БФС ще има правото да налага санкции съгласно Дисциплинарния правилник на БФС. С оглед временните правила, приети от ФИФА, с които до края на състезателната 2020/2021 г. се разрешава картотекирането на професионални футболисти в 3 клуба в рамките на един сезон, новата поправка бе включена в нормативните актове на БФС за настоящата кампания, както следва: дава се право на футболист-професионалист да се състезава за 3 клуба през посочения сезон и футболист може да бъде картотекиран в нов клуб извън трансферния период, ако договорът му е прекратен на основание пандемията от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА