28 Януари, 2021 00:26 2 475 3

Шефилд Юнайтед подчини Манчестър Юнайтед на ''Олд Трафорд''

  • шефилд юнайтед-
  • манчестър юнайтед-
  • 2:1-
  • английска висша лига-
  • висша лига

Момчета на Крис Уайлдър, които са последни във временното класиране на Висшата лига, сътвориха истинска сензация

Шефилд Юнайтед подчини Манчестър Юнайтед на ''Олд Трафорд'' - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Истинска сензация поднесе последния в класирането Шефилд Юнайтед, след като победи насред "Олд Трафорд" тима на Манчестър Юнайтед с резултат 2:1 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига. Кийн Браян откри в 23-ата, но Хари Магуайър изравни в 64-ата минута. Оливър Бърк обаче дари "остриетата" с така важните три точки в 74-ата минута.

Домакините взеха инициативата още със самото начало на двубоя и в първите десетина минути имаха повече от 80% притежание на топката.

Първата опасна ситуация дойде в 12-ата минута, когато Аарън Уан-Бисака получи топката на десния фланг и центрира към далечната греда, където Маркъс Рашфорд засече, но покрай вратата.

Четири минути след това и гостите създадоха опасност пред вратата на Давид Де Хеа. Били Шарп бе изведен в половината на домакините, напредна, след което шутира, но испанският страж спаси с крак.

Въпреки превъзходството, което имаха, "червените дяволи" допуснаха попадение в 23-ата минута. Джон Флек центрира от корнер в наказателното поле, където Де Хеа излезе неразчетено, а Кийн Браян изпревари Аксел Туанзебе и засече с глава, като топката се отби от дясната греда на вратата и влезе в мрежата - 0:1.

След изтичането на половин час игра Антони Марсиал отбеляза във вратата на Аарън Рамсдейл, но попадението беше отменено заради нарушение във въздуха на Хари Магуайър срещу стража на "остриетата" точно преди топката да попадне във французина.

"Червените дяволи" продължиха да владеят повече топката, но не успяваха да стигнат до точен изстрел.

В 41-ата минута Бруно Фернандеш бе намерен в наказателното поле отдясно, а португалецът веднага потърси Антони Марсиал, който опита да стреля с глава, но без проблеми за Рамсдейл.

Втората част стартира отново с натиск на домакините. В 49-ата минута Фернандеш изведе по отличен начин Мейсън Грийнууд отдясно в наказателното поле, а английският национал стреля по диагонала, но покрай гредата в аут.

В 56-ата минута Дейвид МакГолдрик получи в наказателното поле отдясно и нанесе чудесен изстрел с външен фалц с десния крак, но топката прелетя малко над гредата на Де Хеа.

В 62-ата минута Маркъс Рашфорд стреля фронтално срещу вратата от пряк свободен удар, но в ръцете на Рамсдейл.

Натискът на "червените дяволи" даде резултат в 64-ата минута. Алекс Телес центрира от корнер в наказателното поле, където Хари Магуайър бе изпуснат от Фил Джагиелка, а капитанът на домакините нанесе чудесен изстрел с глава, който бе неспасяем за Рамсдейл - 1:1.

Малко след гола в игра се появи Единсон Кавани, който замени Мейсън Грийнууд.

Въпреки натиска на домакините, отново Шефилд успя да поведе в резултата в 74-ата минута. След настоятелна атака на "остриетата" отдясно и, след като на няколко пъти топката бе изчиствана, тя се озова в Оливър Бърк, който шутира, получи се рикошет в Туанзебе и след това в граната греда и попадна във вратата на Де Хеа за 1:2.

Три минути след това опасен изстрел на Алекс Телес от дистанция се отби от играч на Шефилд и летеше опасно под гредата на Рамсдейл, който обаче успя да избие над гредата в корнер. След изпълнението му Погба засече с глава, но покрай лявата греда.

В последните минути на двубоя “червените дяволи” опитаха да наложат натиск в желанието си да избегнат поражението, но продължаваха да имат много проблеми с отлично подредената защита на домакините и не успяваха да достигнат до реални голови положения. По този начин завърши и двубоят.

В друг двубой от Висшата лига, приключил по-рано, Брайтън и Фулъм завършиха при равен резултат - 0:0.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЪН

    7 0 Отговор
    дебеланковците от шефилд удържаха, немога да повервам .....
  • 2 ЖОРО

    4 1 Отговор
    ТОТОМАФИЯТА ПАК СЕ НАМЕСИ ...ЕСТЕСТВЕНО И ПЛАЩАТ НА ПРОДАЖНИЦИТЕ..НЯМА СРАМ АКО ПАДНЕШ ОТ ЛИВЪРПУЛ,ТОТНЪМ,МАН.СИТИ..НО ДА СЕ ПРОДАДЕШ Е ГРОЗНО..

    Коментиран от #3

  • 3 балама

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЖОРО":

    В тоя спорт дори и бройката на тъчовете е предварително наредена.