29 Януари, 2021 11:30 1 859 5

Кобрата: Тервел е фаворит, но трябва много да внимава

  • пулеви-
  • братя-
  • внимание-
  • бокс-
  • среща-
  • концентрация-
  • фаворит-
  • кубрат-
  • тервел-
  • мероро

"Всеки един удар може да е решаващ", смята по-големият от братята Пулев

Кобрата: Тервел е фаворит, но трябва много да внимава - 1
Снимка: БГНЕС

Като фаворит, който все пак трябва да бъде концентриран - така Кубрат Пулев вижда своя по-малък брат Тервел преди мача му с Викапита Мероро от Намибия. Срещата е днес (29 януари) и ще се проведе в Дар ес Салаам - столицата на Танзания. От няколко дни двамата братя са в африканската страна, където нравите и порядките са различни.

"Ще е яко, защото Танзания е супер различна. Самата гала вечер е по същия начин - всичко е много по-различно, всичко е екзотично, емоционално. Никога не съм присъствал на подобна гала вечер в Африка. Предполагам, че ще е хубаво. Много хубави хора, приятни. Към нас са много добре настроени. Всичко е много добре. Организаторите са на ниво, въпреки че цялата държава си е малко хаос", заяви Кубрат пред bTV по време на официалното претегляне на двамата боксьори преди срещата.

Оказа се, че Тервел е малко по-тежък от необходимото и трябва бързо да смъкне килограм с усилени тренировки във фитнеса.

"За мен Тервел е фаворит, но въпреки всичко трябва да бъде концентриран и да си гони неговата игра, защото това е бокс. Всеки един удар може да е решаващ", разсъждава по-големият брат Пулев.

Дори в Танзания той не изневери на традицията да бъде плътно до Тервел по време на важните мачове. И утре Кубрат ще застане в ъгъла на ринга, за да подкрепи интерконтиненталния шампион на Световната боксова асоциация (WBA). Тервел е непобеден на професионалния ринг, а това ще бъде мач номер 16 за него.

"Много пъти съм бил в ъгъла му. За мен е нормално, защото съм свикнал на тези неща и съм претръпнал. Брат ми е и, когато той играе, ми е малко по-напрегнато", каза Кубрат.

А има ли възможност да видим Кобрата в мач на територията на Африка? Защо не?! Местните организатори имат амбицията да възродят славата на бокса на континента. Както беше през 1974 г., когато един срещу друг в Заир се изправиха легендарните Мохамед Али и Джордж Форман.

"Вчера се срещнахме с един много сериозни хора тук, които са от водещите ръководители на Африка. Те самите искат да правят много бокс тук. Боксът е един от най-популярните спортове, който е един вид реклама за дадената държава. Когато се провеждат големи състезания там, това е маркетинг за самата държава. Бяхме на сериозни разговори, предлагат на играем тук и да правим гали, но ще видим. Всичко е въпрос на време и на желание", каза Кобрата.

За последно Кубрат се боксира срещу шампиона на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа през декември 2020 г. в Лондон. Българинът загуби след нокаут в 9-ия рунд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перо

    6 2 Отговор
    Има ли нещо по-срамно от това български спортисти да се състезават само за парите от участие,които за БГ стандарта не са малко,но е жалко в очите на другите. Казвам го по принцип,имайки предвид няколко случая,последния беше с К.Пулев.
  • 3 Митко

    3 1 Отговор
    Бокса не е моят спорт, НО УСПЕХ желая на Тервел.
    Ако ще и по ловене на пеперуди да е състезанието, нали е българин Тервел.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Кога ше се ваксаш Кубратчо, мой човек?
  • 5 LEGIONER

    0 0 Отговор
    ВСИЧКО Е ФАЛШ.... НУЛИ НО ПО ТОЗИ НАЧИН ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ...