29 Януари, 2021 21:08 9 854 33

Тервел Пулев смаза намибиец за 16-ата си поредна победа (ВИДЕО)

  • тервел пулев-
  • бокс-
  • викапита мероро-
  • намибия

Срещата приключи с технически нокаут в 9-ия от общо 10 рунда, като българският боксьор отвори голяма аркада

Тервел Пулев смаза намибиец за 16-ата си поредна победа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Тервел Пулев победи по категоричен начин Викапита Мероро в сблъсък от боксовата галавечер в Танзания! Срещата приключи с технически нокаут в 9-ия от общо 10 рунда, като българският боксьор отвори голяма аркада.

Това бе 16-и професионален двубой на по-малкия от братята Пулеви, който е девети в ранглистата за полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Пулев вече може да очаква да се изкачи в класацията, което да го доближи до шанс да атакува шампионския пояс.35-годишният Мероро бе с 29 победи и 9 загуби на профи ринга, а последната преди днес му битка бе от ноември 2019 година, когато губи от Оланреваджу Дуродола (Гана).

На 14 декември пък Тервел проведе предишния боксов сблъсък, справяйки се с Дешон Уебстър в пловдивската зала "Колодрума", когато именно спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация.

През цялото време Тервел доминираше и нараняваше опонента си, който единствено се стремеше да търси клинчове, а пък реферът на ринга не направи нищо особено, за да предотврати тези накъсвания. Към края вече превъзходството на Пулев и комбинациите му провокираха ъгъла на Мероро да хвърли кърпата и да признае поражението.

Има голяма вероятно следващият мач на Тервел отново да е в Африка през март месец, а не е изключено на някоя от следващите шест галавечери на Черния континент да видим в действие и Кубрат Пулев.

В първия рунд двамата се движеха основно в средата на ринга, като Мероро опитваше да ползва най-вече водещия си ляв прав, а биваше контриран чудесно, когато замахваше с дясната ръка. Тервел нанесе няколко чудесни леви крошета, а към края разклати опонента си с дясно кроше.

Пулев започна много по-успешно втория рунд и притисна съперника си до въжетата, който трябваше да прибягва до нечисти удари зад тила и да търси клинчове. Реферът се бавеше да се намесва, когато Мероро прекалено дълго задържаше Пулев и се стремеше да заличи изоставането си в техническо отношение.

След по-спокойната втора част Тервел започна агресивно следващия рунд, като беше заел центъра на ринга и диктуваше хода на събитията. Мероро пак беше решил да залага единствено на клинчове и да го удря непозволено, което нарушаваше ритъма на бокса. Към края на 3-те минути обаче се виждаше вече как лявото око на намибиеца е леко подуто.

Българинът намери с десен прав главата на съперника в 4-ия рунд, който обаче се превърна в клинч-фест. Мероро нямаше друг начин да се противопоставя и съответно не се притесняваше да ползва такива прийоми, макар и реферът най-после да му направи забележка. По-тежките десни и леви крошета бяха в актива на Пулев, а впоследствие реферът реши да направи глупава намеса и да отнеме по 1 точка на двамата боксьори, вместо само на намибиеца.

Петият рунд се оказа най-равностоен, просто защото Мереро опита няколко леви прави, вместо само клинчове. Пулев се стараеше да пази дистанция, тъй като там имаше най-голямата успеваемост, докато африканецът дишаше все по-тежко. Тервел нанесе най-много попадения в тялото от началото на срещата и това също допринесе за изпразването на резервоара на противника му.

Мероро започна да се извинява още в началото на шестия рунд за поредните си нечисти удари, а Пулев отказа да ги приеме, защото бяха прекалено много. Тервел имаше успех с левите си прави и с комбинациите с крошета, но съперникът му показа нагледно, че носи на бой.

В седмия рунд Тервел опитваше да продължи с комбинациите си, а съперникът си държеше да влиза в клинч и да дебне за някаква късна атака. Пулев притисна в ъгъла опонента си и му нанесе няколко удара, но не можа да го довърши, макар че завърши с чудесно дясно кроше.

Страхотно дясно кроше на Тервел го амбицира да се впусне в атака, но Мероро се постара да оцелее с клинч. Българинът все пак направи достатъчно, за да провокира от ъгъла на противника да хвърлят кърпата, защото се бе отворила аркада. Така Пулев спечели по отличен начин срещу неудобен съперник, който не се притеснява да играе мръсно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666666

    63 38 Отговор
    Давайте до другата нова година ни занимавайте с Пульови и тъпите им мачове. Видяхме го големия срещу Джошуа . Смех.
  • 2 добре

    78 18 Отговор
    нагласен смях за наивници
  • 3 овч мениджър

    18 5 Отговор
    Ай ем Вика Пита!
    На кой ша викаш ти бе?
    Нати нати!
  • 4 choko

    31 5 Отговор
    Видяхте ли кой соросоид беше в агитката ни хихи :D
  • 5 mom4eto

    23 10 Отговор
    Браво !
  • 6 Леле,леле

    55 13 Отговор
    Къ'в е тоя пияница с увисналия тумбак ? Другия път му уредете мач с някой кьорав или сакат.
  • 7 Братята

    36 11 Отговор
    са един дол дренки.
  • 8 ТаУмВзе

    51 8 Отговор
    Това бокс ли беше? Биячите по дискотеките поне не се прегръщат толкова.
  • 9 Боксьор

    49 6 Отговор
    В 90% от мача всеки от боксьорите играеше "бой със сянката на противника". В останалите 10 %Тервелчо обясняваше как са го ударили в тила. Това не е бокс! Само хора които не разбират могат да твърдят обратното!
  • 10 Жоро

    46 7 Отговор
    Пълна пародия за лесно спечелени пари.
  • 11 Тренера

    41 7 Отговор
    Същия смех като брат си, без никаква защита с едната ръчичка напред без никаква техника и удря зад тила.
  • 12 Пловдив

    47 9 Отговор
    Колкото Борисов е премиер, и Гешев е юрист, толкова Кубрат, и Тервел са боксьори. За мое голямо съжаление живеем в страната на илюзиите...!!!
  • 13 По какво да познаем пиянката

    19 5 Отговор
    , а последната преди днес му битка бе от ноември 2019 година, когато губи от Оланреваджу Дуродола (Гана)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 стоян георгиев

    10 22 Отговор
    интересно коментиращите колко секунди ще изкарат срещу тервел на ринга?мача бе изпуснат от съдията африканеца трябваше да бъде изгонен около четвъртия рунд,а го оставиха да се бори класическа борба почти до края.тервел си взе мача и продължава.

    Коментиран от #32, #33

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Реалист

    14 4 Отговор
    Някой руснак американец ще го лопа не мой намери пътя после:)
  • 18 Курумпе

    17 6 Отговор
    ..е и да триете и да пазите имиджа на тези ..НИЩОТО си остава НИЩО..и като човек и като спортист.Цирковите артисти са В пъти-по достойни , по-смели и по можещи от двамата братя Пу-леви
  • 19 122121

    20 4 Отговор
    Смаза ? Той 1 път не можа да го събори.
  • 20 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    19 3 Отговор
    "боксовата галавечер в Танзания" - как престижно звучи...
  • 21 Йордан,дан,дан

    17 4 Отговор
    Пулеви и компания,къде ги намирате тези бременните съперници.По скучен и неграмотен бокс скоро не съм гледал.Добре,че Тервел го изчака да каталяса и го пребори...Аз съм на58 и бих излязал срещу този дебелак.
  • 22 Алфа Вълкът

    18 4 Отговор
    Батко му го учел да удря в тила – браво! Тоя го мислех за по-добър боксьор от брат му. Ама играта е ясна, нагласени мачове до претендент за титлата и накрая като презряла круша!
  • 23 Гоуст

    13 4 Отговор
    България е безидейна страна на подражатели Пулеви се опитват да имитират братя Кличко.Но докато последните се прославиха с дожри бойни умения то първите само с парадиране.
  • 24 българина

    2 11 Отговор
    Браво!
  • 25 хахаха

    4 0 Отговор
    ееее да на края на класацията може и да е бил някой а що беше тая пушилка преди като се знаеше че няма да направи нищо а още с кличко го гледах и разбрах че ходи за пари за участие а не за победа щото не може
  • 26 гост

    7 2 Отговор
    И естествено коментира най-голямата подлога на пулеви,бездарния журналист
  • 27 Кемал Дейвид

    4 1 Отговор
    ЩЯХ ДА ПОХЕЙТЯ МАЛКО НО НЯМА СМИСЪЛ, ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ Е НА НИВО, КОМЕНТАРИТЕ СА ТОЧНИ, ДОБРА РАБОТА Е СВЪРШЕНА
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 един от многото

    5 1 Отговор
    Изглежда , че сме гледали различни мачове! Освен пошляпване зад врата в тази уйдурма , не видях как Тервел смазва противника си , а видях версията на "Полегнала ми е Тодорка" за всички които заложиха на деветия рунд! Честито на печелившите!

    Коментиран от #30, #31

  • 30 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "един от многото":

    явно толкова и разбираш от бокс.гледаи филми с джеки чан или брус лии там ви е силата на кварталните герои!тервел си би както си трябва.африканчето през цялата среща държеше ръцете или се навеждаше надолу,което правеше бокса невъзможен,а при възможност биеше в тила.та както ви казах гледаите джеки чан,там красивия и умния след три салта побеждава грозните и лошите!и ако си толкова бабаит отиваш в залата на пулеви слагаш ръкавиците и му показваш как се прави.линеиката ще ти е бонус!
  • 31 Васик атанасова

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "един от многото":

    Ето ти си пич ЕВАЛА
    Мача имаше залог да свърши в 9 рунд
    Нищо нямаше че да бъде спрян мача !
  • 32 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ами аз не много...около 70 секунди ...и след това Пулев ще е горд притежател на счупена ключица или пищял.
  • 33 Георги Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ай стига с тия детинщи бе другарю, колко сме щели да изкараме на ринга а той ще изкара ли една смяна с мене под земята в забоя. Поне да не се правят на велики и патриоти че дразнят, другото си е тяхна работа.