19 Февруари, 2021 13:38 1 076 0

Порто взема нападател за 15 млн. евро

  • гремио-
  • порто-
  • пепе-
  • футбол-
  • трансфер

От Порто уточниха, че Пепе ще се присъедини към тях през юли и личният му договор е за пет години

Гремио и Порто постигнаха споразумение за трансфера на нападателя Пепе в посока Европа за сумата от 15 милиона евро. Новината беше потвърдена едновременно и от двата клуба, като дойде ден след триумфа на португалците с 2:1 над Ювентус в първа среща от 1/8-финалите в Шампионската лига.

От Порто уточниха, че Пепе ще се присъедини към тях през юли и личният му договор е за пет години. Играчът, чието пълно име е Едуардо Габриел Акиньо Коша, ще навърши 24 години по-късно този месец.

От началото на 2020-а година до момента той е вкарал 15 гола в 54 мача за Гремио и надеждите на феновете им са, че ще бъде основна фигура във финала за Купата на страната срещу Палмейрас. Трофеят ще бъде разигран в два мача на 28-и февруари и 7-и март при разменено гостуване.

На национално ниво има 6 мача и 3 гола в отбора на Бразилия до 23 години. Има професионален договор от 2017-а година, но едва през 2020-а се превърна в категоричен титуляр, след като съотборникът му Евертон беше продаден на другия португалски гранд Бенфика.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА