Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 12:36 2 631 6

Първо във ФАКТИ: ЦСКА избира между молдовец и конгоанец за нов дефанзивен халф

  • цска-
  • трансфер-
  • каталин карп-
  • ганели имбула

Медията ни разбра, че пред "червените" има два варианта за засилване на конкуренция в центъра на терена

Първо във ФАКТИ: ЦСКА избира между молдовец и конгоанец за нов дефанзивен халф - 1
Снимка: БГНЕС

След като в снощната вечер стана ясно, че в четвъртък ЦСКА ще подпише договор с 26-годишния нидерландски централен защитник на КАС (Ойпен) - Мено Кох, днес от ФАКТИ научихме, че "армейците'' не са се отказали и от идеята да се подсилят в средата на терена, където Амос Юга и Жеферсон на практика нямат заместници типични дефанзивни полузащитници. За това и в мачовете срещу Славия и Черно море се наложи халф-бекът Тибо Вион да играе пред централните защитници.

Медията ни разбра, че пред "червените" има два варианта за засилване на конкуренцията в центъра на терена. По-желаният и възможен вариант за тях е 27-годишният молдовец Каталин Карп, който е свободен агент, защото преди малко повече от месец е напуснал бившия си клуб - руския елитен Уфа. Това улеснява ЦСКА, защото не ги притиска със срок за привличането му, а другото благоприятно за българския клуб е това, че Карп има и румънско гражданство и ако бъде привлечен няма да заема място като чужденец извън Европейския съюз.

Първо във ФАКТИ: ЦСКА избира между молдовец и конгоанец за нов дефанзивен халф
Каталин Карп с екипа на румънския Стяуа, кадър: Youtube

Любопитно е, че молдовецът е юноша на украинските Шахтьор Донецк и Динамо Киев, като във визитката му на професионален футболист, освен УФА, присъстват румънските ЧФР Клуж, Стяуа и Виторул Констанца. Той има и 33 мача за националния отбор на Молдова.

Друг негов позитив е, че, освен като дефанзивен халф, може да играе и на поста централен защитник.

Вторият вариант за ЦСКА е конгоанският дефанзивен полузащитник с белгийски паспорт - Ганели Имбула. Той, подобно на молдовеца Карп, също за последно е играл в Русия (в Сочи до септември 2020 г.) и също към момента е свободен агент.

Визитката на Имбула е доста впечатляваща за българските стандарти. Юноша е на Пари Сен Жермен и още няколко други френски клуба, като професионалист има близо 100 мача във френската Лига 1, част от които са изиграни за гранда Олимпик Марсилия, период в Порто и такъв във Висшата лига на Англия с екипа на Стоук Сити. Конгоанският национал има и три мача в италианската Серия А, изиграни за Лече, както и 22 участия в испанската Ла Лига за тима на Райо Валекано.

Първо във ФАКТИ: ЦСКА избира между молдовец и конгоанец за нов дефанзивен халф
Ганели Имбула с екипа на Порто в мач срещу Наполи, снимка: ЕРА/БГНЕС

Петно в кариерата на Ганели Имбула е обвинението от миналата година срещу него за кражба на автомобил във Франция, срещу което обвинение той е подал два насрещни иска за шантаж и измама. Как върви делото не е ясно, но е ясно, че тази история няма как да не е повлияла на представянето му на терена.

Кой от двамата ще привлекат "армейците'' предстои да научим в следващите дни, макар и да не е изключено да се появи и трета, и четвърта опция за споменатия пост.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЦСКАфрика

    4 14 Отговор
    Избора е ясен, защо изобщо се колебаят от ръководството.
  • 3 Стойкас

    5 12 Отговор
    Какъв избор, бе?! То е ясно - винаги черно!
  • 4 МИЧ

    8 0 Отговор
    Когато става въпрос , за футбол , няма черно или бяло . Африканските футболисти са много добри и не са изобщо претенциозни . Ние Българите трябва да приемем реалностите такива каквито са . Прави ми впечатление , че всички Африкански футболисти са доста интелигентни момчета и говорят Английски добре !

    Коментиран от #6

  • 5 цвгрве

    4 3 Отговор
    Говедата обичат африкански тояги.
  • 6 Кифла

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "МИЧ":

    Муцка много си права. Пропусна от свой опит да кажеш че и маркучите са им дълги