25 Февруари, 2021 13:14 1 623 1

Реал Мадрид с нов рекорд в Шампионска лига

  • реал мадрид-
  • рекорд-
  • шампионска лига-
  • мачове-
  • елиминации

"Белия балет" стана първият клуб, изиграл 100 мача в елиминационната фаза на Шампионската лига от старта на формата през 1992 г

Реал Мадрид с нов рекорд в Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Реал (Мадрид) влезе в историята на Шампионската лига с още едно постижение. С участието си в осминафинала срещу Аталанта, който испанският гранд спечели с 1:0, „белия балет“ стана първият клуб, изиграл 100 мача в елиминационната фаза на Шампионската лига от старта на формата през 1992 г.

Реал (Мадрид) до момента е участвал в 25 сезона на турнира и във всеки един от тях е преодолявал груповата фаза. Освен това Кралският клуб е единственият отбор, постигнал 50 победи в елиминациите на Шампионската лига. Втори в тази класация е Байерн с 49 успеха.

Преди промяната на формата турнирът носи името Купа на европейските шампиони (КЕШ). Реал (Мадрид) е рекордьор по трофеи в надпреварата. „Белият балет“ е с 13 титли, като шест са от КЕШ и седем в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост райдър

    5 3 Отговор
    Най-великия клуб.