Last news in Fakti

1 Март, 2021 14:36 2 130 3

Извънредно: Бившият президент на Барса е арестуван, повдигат му куп обвинения

  • хосеп мария бартомеу-
  • барселона-
  • арест

Хосеп Мария Бартомеу е бил арестуван днес преди обяд, съобщава “El Pais”. Местните власти и полиция са нахлули на Камп Ноу в операция по издирване и изземване на документи, потвърдиха и от самия клуб

Извънредно: Бившият президент на Барса е арестуван, повдигат му куп обвинения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е бил арестуван днес преди обяд, съобщава “El Pais”. Местните власти и полиция са нахлули на Камп Ноу в операция по издирване и изземване на документи, потвърдиха и от самия клуб.

Полицията потвърди, че са извършени арести и макар да не декларират кого са арестували, множество източници в Испания обявиха, че Бартомеу и хората, които са му помагали, сред които и дясната му ръка Хауме Масферер, са задържани.

Обвиненията срещу тях са за несправедлива администрация, корупция между физически лица и пране на пари, след като са плащали пари на вноски, за да се избегнат вътрешен финансов контрол. Напомняме, че Бартомеу и неговото ръководство напусна официално Барселона миналата година, след като всички си подадоха оставките.

Бартомеу е обвинен също в това, че е назначил компания, работеща със социалните медии, която да създава фалшиви профили и да напада хора, които той смята за свои опоненти или заплаха за властта му. Смята се, че жертви на тази практика са Шави, Пике, Меси, Гуардиола и други.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 амиии

    3 2 Отговор
    При ония измисленяци Сити няма ли да влязат
  • 2 Активист на БСП

    7 0 Отговор
    Хаирлия да е ! Скоро и тоя с чекмеджето !
  • 3 Несме

    0 0 Отговор
    прости .Тук има намеса на Испанската хунта .Каталуния и Пуджемон -фашизма се завръща.