Last news in Fakti

2 Март, 2021 11:30 5 070 6

Григор Димитров с изненадващо решение

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • акапулко

В Акапулко българинът ще играе за първи път след Aустрелиън Оупън

Григор Димитров с изненадващо решение - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров е взел изненадващо решение да се включи и в турнира на двойки в Акапулко. В мексиканския курорт българинът ще играе за първи път след Aустрелиън Оупън. Целта на Гришо е да натрупа игрова практика, пише ТенисКафе.

Негов партньор ще бъде американецът Томи Пол, с когото до момента Димитров не е играл на двойки. Двамата се познават добре от мачовете им на сингъл през миналата година. На Аустрелиът Оупън 23-годишният американец постигна драматична победа в 5 сета, но Григор се реваншира с успех в три части на US Open. Двамата са последните приети по ранкинг в основната схема, в която има някои много силни двойки като Марсел Гранойерс/Орасио Себайос, Джейми Мъри/ Бруно Соарес, Пиер-Юг Ербер/Никола Маю и Раджийв Рам/Джо Солсбъри.

От по-изявените играчи на сингъл в надпреварата на двойки ще се включат още Диего Шварцман, Феликс Оже-Алиасим, Милош Раонич, Марин Чилич и Беноа Пер. През миналата година Димитров отново игра на двойки в Акапулко, тогава в тандем с друг от младите американци в лицето на Тейлър Фриц. В първи кръг те победиха Маркъс Даниел и Филип Освалд, но след това загубиха от Лукаш Кубот и Марсело Мело.

С Акапулко са свързани много приятни спомени за българина, който при дебюта си през 2014-а достигна до своята първа титла на ниво АТР 500, побеждавайки на финала Кевин Андерсън. През миналата година той постигна три победи – над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка преди да загуби от Рафа Надал на полуфиналите.

Турнирът тази година започва на 15 март като Димитров ще бъде пети в схемата. Тя ще бъде водена от Стефанос Циципас, а другите по-високо ранкирани от българина са Александър Зверев, Диего Шварцман и Милош Раонич.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришо

    2 1 Отговор
    Почвам вече да играя за България
  • 2 Орел

    2 1 Отговор
    Ох, помислих си че нещо се е случило с Османова!
  • 3 Голям тенис

    4 2 Отговор
    Аз мислех,че решението му е да се откаже от тениса
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Знайко

    2 0 Отговор
    За какво му е с този болен кръст да се натоварва и с игра на двойки. Най-добре е да си пази кръста заради Османова.
  • 6 РазкритСъм

    0 0 Отговор
    много съм прост .....