7 Март, 2021 16:02 1 233 0

Рома взе своето срещу Дженоа

  • рома-
  • дженоа-
  • 1:0-
  • серия а

"Римските вълци" спечелиха ценни три точки, които им дават комфорта да чакат Интер да победи Аталанта в понеделник, за да останат в Топ 4 на Серия А

Рома взе своето срещу Дженоа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Рома спечели с 1:0 домакинството си на Дженоа от 26-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Джанлука Манчини в средата на първата част.

С успеха римските „вълци“ се изкачиха до четвъртото място с актив от 50 точки, на 1 пред петия Аталанта, който обаче е с мач по-малко. Дженоа е 13-и с 27 пункта.

Рома контролираше събитията на терена и съвсем заслужено се поздрави с трите точки. Четвърт час преди края Борха Майорал успя да порази вратата на „грифоните“, но попадението му не бе зачетено заради засада.

От самото начало домакините взеха инициативата и бе въпрос на време да отбележат. В 24-тата минута Джанлука Манчини засече с глава центриране от ъглов удар и реализира за 1:0.

Три минути по-късно Рома беше близо до удвояването на аванса си. Педро се освободи на границата на наказателното поле и отправи мощен удар. Вратарят на гостите Федерико Маркети нямаше добра видимост, но успя да реагира навреме и спаси.

До почивката Рома понамали оборотите, а Дженоа не успя по никакъв начин да застраши противниковата врата.

В 68-ата минута „грифоните“ извадиха късмет, че не получиха втори гол. Гонсало Вияр стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби от страничния стълб и не попадна в мрежата.

В 74-тата минута Борха Майорал прати топката във вратата на Дженоа, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

Десетина минути преди изтичането на редовното време гостите не успяха да се възползват от най-добрата си възможност за гол от началото на мача. Джанлука Скамака стреля опасно от чиста позиция, но топката премина на сантиметри встрани от вратата.

До последния съдийски сигнал резултатът остана непроменен и Рома се поздрави с крайния успех.

В следващия кръг от Серия А „вълците“ гостуват на Парма, докато Дженоа посреща Удинезе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА