10 Март, 2021 14:27 1 831 5

След скандала в плуването: Клубове, състезатели и деятели с отворено писмо

  • плуване-
  • допинг-
  • отворено писмо-
  • скандал

Апелираме да се преустанови грозната кампания за оклеветяване на българското плуване, а заедно с него и на българския спорт в критичния времеви период, оставащ до олимпийските игри в Токио

След скандала в плуването: Клубове, състезатели и деятели с отворено писмо  - 1
Снимка: БГНЕС

Плувни клубове, треньори, деятели и състезатели разпространиха отворено писмо във връзка с допинг скандала в плуването след трите положителните проби на националите Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

В писмото категорично се посочва, че в националния отбор няма практика за употреба на забранени вещества и доказателство за това са трите отрицателни проби на други трима национали - Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров.

Авторите на позицията считат, че някои от излъчените материали в медиите са манипулативни и съзряха "опит за съсипване и унищожаване на българското плуване, което през последната година е в неспорим възход, неслучил се от десетилетия насам."

В писмото се казва още, че срещу федерацията по плуване се води негативна кампания, която е довела до недоверие на състезателите към треньорите, недоверие на родителите към треньорите и към тренировъчния процес, конфликт между състезателите от националния отбор, разединяване на плувната общност в страната.

"Апелираме да се преустанови грозната кампания за оклеветяване на българското плуване, а заедно с него и на българския спорт в критичния времеви период, оставащ до олимпийските игри в Токио. Създаваната медийна обстановка се отразява стресиращо на състезатели и спортни специалисти", се казва в писмото, под което имената си са сложили олимпийската шампионка Таня Богомилова, бившите състезатели Мартин Желев, Венцислав Айдарски, настоящите национали Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Габриела Георгиева, клубове като Славия, Левски, ЦСКА, Вихрен и други.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1313

    3 1 Отговор
    И тея много прости, половината друсат допинг после се сърдят какво се говори за тях... Това е, измамници сте, които със собствени усилия не можете да постигнете нищо...
  • 2 Антимафия

    8 0 Отговор
    От всичко това, ми направи впечатление ,че името Антъни липсва ,
    какво е "оправеното" и така не разбрах?
    Какви са "прахчетата" пак не разбрахме?
    Защо има скандал, никой не казва?
    Кой го е страх от истината?
    "Буклука" си остава, пометен под леглото, до другия скандал!
  • 3 Next

    5 0 Отговор
    Така, след като не искате да се опетнява българското плуване, излезте и кажете ясно кой е виновен за този скандал, плувците ли или ръководството или и двете страни. То не че е опетнено, ами даже направо е н@срано като всичко в България. Излизайте и казвайте с имена кой е виновен та да си понесе отговорността.
  • 4 Потрес

    0 0 Отговор
    По тези земи блюдолизци и г? золизци дал Господ!
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Някой да е видял състезател да каже ,че е вземал нещо? Всичките са света вода все незнаели , все треньора ,все дали им нещо . На мен що не ми дават?