10 Март, 2021 19:34 1 445 0

Преизбраха Томас Бах за президент на МОК

  • мок-
  • избори-
  • президент-
  • олимпиада-
  • бах

Германецът беше единственият кандидат за ръководител на организацията

Преизбраха Томас Бах за президент на МОК - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящият президент на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах беше преизбран за нов четиригодишен мандат. Това стана по време на 137-ата сесия на МОК, която се провежда онлайн. Германецът беше единственият кандидат за ръководител на организацията. 93 души гласуваха за преизбирането на Бах, а един е бил против.

Бах заяви категорично, че Олимпийските игри в Токио това лято ще се проведат по график, като единственият въпрос е как точно ще изглеждат те. Това каза Бах, минути след като бе преизбран за втори мандат на поста с почти пълно единодушие - 93 гласа от 94 гласували членове на МОК. За германеца това ще е втори и последен мандат начело на организацията.

"Токио продължава да бъде най-добре подготвеният град за домакинство на Олимпиада в историята. На този етап няма причина да се съмнявам, че откриващата церемония ще се състои на 23 юли. Въпросът не е дали, а как ще се проведат Олимпийски игри. МОК работи с пълни сили заедно с нашите японски партньори и приятели, за да направим Олимпиадата една безопасна манифестация на мира, солидарността и силата на човечеството да преодолее пандемията. Моята цел е да създам безопасна, сигурна и справедлива среда за всички спортисти", коментира Бах.

"Благодаря на всички от дъното на душата си за огромната подкрепа и този вот на доверие. Това е дори по-неочаквано след реформите и трудните решения, които трябваше да вземем", допълни президентът на МОК. Според правилата на организацията първият мандат на 67-годишния Бах бе осем години, но вторият и последен мандат е с продължителност четири години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА