Last news in Fakti

17 Март, 2021 23:59 1 580 0

Байерн Мюнхен не срещна затруднения и в реванша с Лацио

  • байерн мюнхен-
  • лацио-
  • чупо-мотинг-
  • левандовски-
  • дузпа-
  • пароло-
  • шампионска лига

Баварците спечелиха с 2:1

Байерн Мюнхен не срещна затруднения и в реванша с Лацио - 1
Снимка: БГНЕС

Световният и европейски клубен първенец Байерн надви Лацио с 2:1 в реванш от осминафиналите на Шампионска лига и с общ резултат 6:2 продължава в следващата фаза. Баварците бяха спечелили с 4:1 в Рим и мачът на "Алианц Арена" премина на ниско обороти.

Резервният вратар на домакините Александър Нюбел получи шанс за изява, сменяйки за тази среща получилия почивка титуляр Мануел Нойер. Баварците доминираха от самото начало и в 13-ата минута пропуск направи Лерой Сане, който не намери целта. Две минути след това Савич бе намерен в наказателното поле на германския шампион с прехвърлящо подаване, плонжира и отправи удар с глава, но право в ръцете на Нюбел. Повторенията показаха, че сърбинът е бил в положение на засада и евентуален гол нямаше да бъде зачетен.

И двата тима играеха в тренировъчно темпо и след нов неточен удар на Сане се стигна до 31-ата минута, в която Ведат Мурики задържа Леон Горецка в наказателното поле и съдията Ищван Ковач посочи бялата точка. Роберт Левандовски (33-дузпа) пък превърна наказателния удар в гол за 1:0. До почивката домакините продължиха да доминират, но нямаше нови голове.

Малко след подновяването на играта Левандовски пропусна на два пъти да удвои преднината на Байерн, след като вратарят Пепе Рейна се намеси и в двете ситуации.

В 67-ата минута Левандовски шутира от дъгата пред наказателното поле и топката се удари в страничната греда, след което Пепе Рейна я хвана. Шест минути по-късно Кимих комбинира с Давид Алаба и австрийският национал изведе в коридор Ерик-Максим Чупо-Мотинг (73), появил се на терена минути по-рано и разписал се за 2:0.

"Орлите" върнаха едно попадение чрез Марко Пароло (82), който обаче само оформи крайния резултат.

Така Байерн отново надви Лацио и с общ резултат 6:2 продължава към четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА