Last news in Fakti

25 Март, 2021 15:31 2 581 6

Марко ван Бастен с революционно предложение

  • марко ван бастен-
  • футбол-
  • засада-
  • правило

Правилото засада да бъде премахнато изцяло от футбола и поиска да види поне няколко демонстративни мача с напълно свободно движение на играчите

Марко ван Бастен с революционно предложение - 1

Нидерландската легенда Марко ван Бастен призова правилото засада да бъде премахнато изцяло от футбола и поиска да види поне няколко демонстративни мача с напълно свободно движение на играчите. Това решение може да бъде взето от Съвета на Международната футболна асоциация (IFAB), който продължава да търси решение на проблема.

"Иска ми се да видя примерни мачове без засади, защото съм убеден, че футболът ще бъде много по-добър без това правило", каза в интервю за ДПА Ван Бастен, който работеше като технически директор към ФИФА между 2016 и 2018.

"Футболът е фантастична игра, но той може да бъде още по-приятен за гледане, по-вълнуващ и по-интересен. Трябва да работим именно върху това. Какъв е проблемът в момента? Проблемът е има ли засада, или не. Колко често говорим за тези неща? Постоянно", добави още той.

"Ако няма засади, проблемите ще бъдат далеч по-малко. Сигурен съм, че отборите ще намерят начин да играят и без засади, а футболът ще си остане все толкова красив", каза Ван Бастен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    6 3 Отговор
    Разкатаха я тая игра от нововъдения.
  • 2 миш

    1 10 Отговор
    Е,ПО-ТЪПО НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ.Що,не въведете да играят и с ръце?Старите правила са си най-добри ,те са измислени за тая игра,ако въвеждате нови си измислете друг спорт.
  • 3 Сатаната

    6 1 Отговор
    Ще стане интересно, дано стане. Преди повече от 10 години го коментирах с Богдан Дочев / лека му пръст/, аз, за той против.
  • 4 Гост

    10 1 Отговор
    Кво ще стане, ако премахнат засадите? Най-много да ограничат възможностите на реферите да влияят на крайните резултати.... Много "гадно", нали? Ще намалее работата им на терена и безсмислените отсъждания и губене на време! Твърдо съм ЗА!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Bet365

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ние сме против😁
  • 6 Цигаристан

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    КАКВО ЩЕ СТАНЕ ЛИ ? ВСИЧКИ НАПАДАТЕЛИ ЩЕ СЕДЯТ ПРЕД ПРОТИВНИКОВАТА ВРАТА И ЩЕ ЧАКАТ ШУТ, САМО ТОВА ЩЕ Е ФУТБОЛА ШУТ ДО НАПАДАТЕЛИТЕ КОИТО СЕДЯТ НА ГЮМЕ, ТО ОТНАЧАЛОТО ВЪВ ФУТБОЛА НЕ Е ИМАЛО ЗАСАДА И ЗАТОВА СА Я ИЗМИСЛИЛИ АНГЛИЧАНИТЕ