Last news in Fakti

26 Март, 2021 08:39 3 191 13

Цвети Пиронкова допусна драматичен обрат в Маями

  • цветана пиронкова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • маями-
  • сащ

Българката загуби с 6:0, 3:6, 6:7(9) от осмата в световната ранглиста Арина Сабаленка от Беларус

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пропусна куп възможности и загуби с 6:0, 3:6, 6:7(9) от осмата в световната ранглиста Арина Сабаленка от Беларус във втория кръг на турнира на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 3,26 милиона долара.

Пиронкова, която заема 111-о място в света, започна ударно срещата с поставената под номер 7 Сабаленка и спечели първия сет за само 30 минути. В него пловдивчанката направи три пробива, спечели всичките си 8 разигравания при вкаран първи сервис и не даде нито една точка за пробив на съперничката си.

Вторият сет отново започна по-добре за българката, която реализира нов ранен пробив и поведе с 3:1 гейма. Малко след това обаче българката почувства болки в дясното рамо и това се отрази на играта и. Сабаленка взе пет поредни гейма и изравни след 6:3 гейма във втория сет.

Това накара Пиронкова да вземе медицински таймаут преди началото на третия сет, но изглежда физическите проблеми не успяха да спрат устрема на пловдивчанката. След разменени пробиви в четвъртия и петия гейм на сета, Пиронкова реализира още един такъв в шестия, за да поведе с 4:2.

Българката сервираше за спечелването на мача при 5:3 гейма, но допусна пробив и срещата се насочи към тайбрек. В него Пиронкова поведе с 2:0 точки, но Сабаленка обърна до 4:6. Първата ракета на България спаси двата мачбола и на свой ред стигна до два такива при 7:6 и 8:7. Пиронкова обаче не успя да реализира тези възможности и при четвъртия си мачбол Сабаленка затвори мача с 11:9 точки в тайбрека.

В следващия кръг Сабаленка ще играе с рускинята Вероника Кудерметова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    20 3 Отговор
    Браво на Пиронкова. Бори се до край! От 111 място да се класира толкова напред в турнира е много добре.
  • 2 !!!?

    16 2 Отговор
    Браво Цвети ! Ставаш все по-добра.

    Коментиран от #3

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "!!!?":

    Боже,боже,боже...нищо ни казвам,само ви чета списаното и коментарите!по игра Пиронкова е Женски Джока,но няма за жалост неговата НЕРВНА СИСТЕМА!А,при вас се казва контузия в рамото........оооо,бг,ооо бг!вчера бг футболисти.......спечелиха 2ро полувреме....с 1:0...такива са ви коментарите и такива анализите и такава ви статистиката!
  • 4 Мимч

    4 6 Отговор
    Добре е ,ама кога всичко свършва добре .В случая не е така или стана всичко по типично български на края.....

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 !!!?

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мимч":

    В спорта е така, затова е привлекателен, защото има и обрати, но именно от тях се учи най-добре !!!?

    Коментиран от #9

  • 7 чичо

    6 1 Отговор
    Сабаленка постъпи гадно.Спря игра и аха да „гушне букета",отказа измерване на кръвното,пък спечели мача.Не им знам правилника,но по средата на гейма да седнеш на пейката,тя реално се отказа от игра.

    Коментиран от #8

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "чичо":

    не е това причината!При такова игрово превъзходство на Пиронкова,да не спечели....Причините са там,дет ви ги писах в другия пост!този недъг в психиката се изкоренява много трудно!Очаквах майчинството и почивката да са го поизгладили,но пак в по решаващи моменти се проявява!

    Коментиран от #11

  • 9 Мимч

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "!!!?":

    Само ,че все на наши спортисти се случват най много тези обрати и то не за 7 или 8 ми път ,за почти винаги....Значи нищо ново не научават....
  • 10 Летец

    1 2 Отговор
    Очаквано и за съжаление бързо, бързо ни приземиха, още преди първия кръг.Не си даваме сметка колко сме зле в управлениието на спорта и се възхищаваме на фалшиви стойности-спортист№1 и пр. местни глупости, нелепи поздрави, вместо обективно да оценяваме положението и да вървим напред, като някои съседи. Надежда за по добро бъдеще на балгарския спорт, който радваше милиони фенове ЦЪ.
  • 11 чичо

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И аз това казах.Оная действа гадно върху психиката.Ти,нали не мислиш,че на корта излизат роботи.Ноле от „мома" ги приви тия номера.Мача трябваше да бъде прекратен оная като спря да играе.Ти бъркаш морал и психика.Такива номерца и нашата можеше да направи,но не направи.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 незнайко

    1 1 Отговор
    Не ни върви в тениса .