Last news in Fakti

25 Март, 2021 16:22 5 012 4

Уникално интервю на Григор Димитров пред един от секссимволите на тениса

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • даниела хантухова

Най-добрият български тенисист коментира специалната си връзка с френската столица, разкри тайните в стила си на обличане и отговори на няколко бързи "блиц" въпроса

Уникално интервю на Григор Димитров пред един от секссимволите на тениса - 1

Roland Garros наближава, а с това се засилват и положителните емоции около предстоящото събитие. Григор Димитров даде интервю преди началото на втория Голям шлем за година, провеждайки разговор с един от секссимволите на тениса Даниела Хантухова, която се отказа от професионалния спорта.

Най-добрият български тенисист коментира специалната си връзка с френската столица, разкри тайните в стила си на обличане и отговори на няколко бързи "блиц" въпроса.

- Какво означават Roland Garros и Париж за теб?
- Вярвам, че имам много специална връзка не единствено с турнира, но и със самия град. Живял съм в Париж около 4 години. В началото не бях убеден, че се наслаждавам на френската столица толкова, колкото ми се искаше.

С течение на времето обаче все повече се забавлявах - не само заради града и турнира, но и защото имах възможността да търся нови приключения. За съжаление, точно когато най-много заобичах Париж, се наложи да го напусна. Всеки път, завръщайки се там, ме навяват само сладки и скъпи за мен спомени. Прекрасно е, наистина. Случвало ми се е понякога просто да намина в Париж за уикенда и да прекарам време на едно невероятно място.

- На какво най-много се наслаждаваше в Париж?
- Първоначално си мислех, че храната е най-хубавото нещо там. С времето обаче отново настъпи промяната - започнах да търся "скъпоценните камъни", надниквайки в същността на Париж. Исках да се разходя из новите паркове, да посетя сгушени кътчета, да пия кафе в интересни заведения. Някак си имах стремежа да отида там, където никой друг не ходи - например всички се разхождат по главната улица, но аз избирах по-малките такива.

Едно от любимите ми места във френската столица е Монрмартър (хълм в Париж, прочут с красивата си архитектура). Имаше едно ателие в този район и съм си обещал, че непременно ще го посетя - ако се наложи, ще дойда по-рано във Франция тази годна. Просто градът ми носи толкова положителни емоции, които прегръщам с отворени обятия.

- Несъмнено си една от най-стилните известни личности в света, трябва да ти се признае. Какво означава модата за теб въобще?
- Когато започнах да се задълбочавам в тази сфера, първото, което исках да разбера, е всъщност какво аз харесвам - исках да открия своята идентичност. Също така търсих отговор на въпросите: Защо ще облека дадена дреха? По какъв начин ще я облека? На кое шоу ще гостувам?. По този начин бързо разбрах кое за мен е важно, а то е именно да избягам от баналното и да бъда различен, да бъда "уникален" по свой собствен начин, надниквайки в детайлите.

Сега си спомням първото шоу, в което гостувах - "Долче и Габана" в Милано. Имах честта да бъда поканен от Ана Уинтур - един от хората, на които най-много се възхищавам. Тя ми се обади един ден и ми каза "Хей, Григор! Непременно трябва да дойдеш в Милано днес". По това време тъкмо приключвах с тренировка, но веднага след обаждането хванах първия самолет към италианския град. Не можеш да откажеш на Ана.

Пристигнах в Милано и Ана заяви, че ще дефилирам по подиума. Често казано, чувайки това, леко се притесних - всички се подготвяха трескаво - прически, дрехи, а аз се чувствах като риба, изкарана от океана. След това обаче се усетих в свои води. Казах си - "Какво пък толкова? Мога да се справя с това. Както в тениса преди важно събитие си имаш своите малки ритуали." Тук е същото, но с малката разлика, че обстановката е доста по-далечна от спорта.

Дефилирах по подиума минута и 20 секунди, а се подготвях за това цели 3 часа. Честно казано, тази минута и половина беше най-дългата в живота ми и постоянно се питах: "И сега какво - трябва просто да вървя?".

Свикнал съм да тичам по корта и да бъда агресивен, но това ме изхвърли в съвсем различна среда. Тогава осъзнах, че дрехите, които носиш, показват твоето отношение към модата. А това е от огромно значение. След това преживяване може би малко промених стила си на обличане, промених и рутината си при пазаруване. Причината за това е, че никога не съм искал да "робувам" на един определен стил.

- След като толкова задълбочихме темата за модата, сега ще играем на една игра - давам ти имена на 3 известни личности, а ти ми казваш коя според теб има най-добър стил. Първите са Стефан Едберг, Пат Рафтър и Ги Форже.
- Ще бъда напълно честен - не съм наблюдавал чак толкова Ги. Най-много събрани впечатления имам за Пат Рафтър, така че ще се спра на него.

- Габриела Сабатини, Крис Евърт и Елена Дементиева?
- Със сигурност Габи. С нея поддържаме най-силна връзка.

- А сега - бързи въпроси. Въобще не искам да мислиш, когато отговаряш! Авеню Монтан или Пето Авеню?
- Авеню Монтан.

- Макарони или палачинки?
- Макарони.

- Италианска или френска кухня?
- Италианска.

- Спринтова на корта или интензивна тренировка във фитнеса?
- И двете.

- Никой не бе давал този отговор досега. Първи мач в програмата или нощна сесия?
- Предпочитам първи мач.

- Вино или шампанско?
- Никога не съм пробвал алкохол през живота си, така че не знам. Където и по света да пътувам, всички чуват този отговор. Заклевам се. Да, това всъщност е доста интересен факт за мен.

- Смокинг или ежедневно облекло?
- От край време нося много смокинги, така че ще се спра на тях.

- Сърфинг или голф?
- По-скоро сърфинг

- Луксозен ресторант или пикник на плажа?
- Определено пикник на плажа


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 J Y Moineau

    21 0 Отговор
    Още един бърз въпрос: Лолита или Даниела?

    Коментиран от #3

  • 2 Котито

    16 0 Отговор
    и двета.
  • 3 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "J Y Moineau":

    Даниела си е milf та дрънка, но крехкото ярешко.... 😁
  • 4 Един от журито

    4 1 Отговор
    И последен въпрос. Кога ще спечелиш поне един турнир от големия шлем?
    Григоъ: Следващият въпрос, моля.
    Fin.