Last news in Fakti

26 Март, 2021 14:16 1 944 1

Барези за борбата за титлата в Серия “А”, младия състав на Милан и някои от футболистите им

  • франко барези-
  • футбол-
  • милан-
  • серия а-
  • интер

Ще направим всичко възможно да откупим защитник

Барези за борбата за титлата в Серия “А”, младия състав на Милан и някои от футболистите им - 1

Почетният вицепрезидент на Милан и клубна легенда Франко Барези коментира борбата за титлата в Серия “А”, младия състав на “росонерите” и някои от футболистите им.

“Дали можем да се върнем в борбата за Скудетото? Нека видим, Интер е пред нас, като смятам, че Милан трябва да продължи да се цели в максимума - това е част от нашата история. Знаем, че титлата не зависи само от нас, но в същото време продължаваме да побеждаваме със същия дух, който показахме във Флоренция. Там дадохме добър сигнал. Милан и Интер са два различни отбора. Играта е отличителния белег, който характеризира нашия сезон: Милан е проактивен, а победите му се основават на качество, както е в историята на клуба. Нека излизаме на терена с кураж и понякога с риск, но винаги с желание да създадем нещо повече от останалите. Резултатите възнаграждават Стефано Пиоли. Кой ме изненада най-много? Франк Кесие. Той се подобри значително във всеки един аспект психически и тактически. Той оказва влияние върху представянето и на останалите играчи.

Фикайо Томори налага себе си с големи решителност и талант. Той пристигна в първенство, което не познаваше, но посрещна това без страх. Разполага с качествата на потенциален шампион, дано да продължи с обещаващото представяне. Дали ще остане в Милан? Ще направим всичко възможно, за да го откупим, въпреки че остават още два месеца от сезона. Това обаче няма да зависи единствено от нашия клуб. Джанлуиджи Донарума? Да носиш капитанската лента на Милан е привилегия, трябва да го знаете. Познаваме стойността и качествата на Джиджо, той израстна тук и знаем колко важен може да бъде за клуба през следващите години. Да имаме много италиански таланти в състава е част от нашите традиции. Честно отглеждаме ценни италиански играчи на “Миланело”. Да познаваш обстановката означава да си наясно и с културата на клуба. Фактът, че Пиоли се фокусира върху млади футболисти, които се развиват тук, определено е предимство дори и за тези, които идват отвън и трябва да се приспособят към отбора.

Златан Ибрахимович? Той вече не ме учудва. Това, че се разплака на своята пресконференция? Тези сълзи пред камерите показват, че той е момче със сърце. Дали бих искал да е до мен като треньор? Просто казвам, че има време за смяна на ролите. Надявам се да го гледам още година на терена, той е природно явление. Алесио Романьоли трябва да се върне от своята контузия. Той е основна фигура и ще си върне формата: капитан е и има признанието на всички. Пиоли създаде специална хармония в тима. Това е млад колектив, който изживява мачовете с ентусиазъм. Това понякога може да доведе до грешки, но е част от израстването. Грешките също имат своята тежест и могат да са от ползва в бъдеще. Шампионската лига? Нека мислим за настоящето. Убеден съм, че клубът се бори за важни цели и ще предприеме необходимите за тях действия”, заяви Барези пред “Гадзета дело спорт”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    2 0 Отговор
    Барези е Велик.