Last news in Fakti

28 Март, 2021 10:11 2 671 5

Сърбия и Португалия направиха луд мач

  • сърбия-
  • португалия-
  • световна квалификация-
  • 2:2-
  • мондиал 2022

Съседите и съотборниците на Кристиано Роналдо завършиха при резултат 2:2, а в края на мача редовен гол на португалците не бе зачетен заради липсата на ВАР

Сърбия и Португалия завършиха 2:2 в квалификационен мач за Мондиал 2022 в Катар, игран в Белград. Двата отбора си размениха по едно силно полувреме, след като през първата част европейските шампиони поведоха с два гола аванс, благодарение на Диого Жота. Попадения на Митрович и Костич през вторите 45 минути обаче възстановиха паритета. В последните секунди на срещата Кристиано Роналдо можеше да донесе трите точки на тима си, но Митрович изчисти в последния възможен момент топката от голлинията, макар и португалското крило да претендираше, че попадение има.

Така „белите орли“ остават на първо място в група „А“ с 4 точки, колкото имат и днешните гости, но головата разлика на западните ни съседи е по-добра.

В седмата минута Седрик Соареш се хвърли пожертвователно в наказателното поле и блокира удар на Костич.

Две минути по-късно Жота изведе Бернардо Силва в пеналтерията, той върна малко назад към Роналдо, но капитанът на гостите пропусна от удобна позиция да открие.

В 11-ата минута CR7 увлече двама съперници в дясната част на наказателното поле, след което бутна хитро топката наляво към Бернардо Силва, който намери с центриране на далечната греда непокрития Жота и звездата на Ливърпул откри с глава за 0:1.

Европейските шампиони владеят топката в 54% от времето и рядко позволяват подстъпи към своята врата.

В 30-ата минута Костич центрира от левия фланг към Влахович, който засече от воле, но изстрелът му мина безкрайно неточно над очертанията.

5 минути след това Лазович също отправи шут от воле без подготовка, ала и той не намери целта.

Още в ответната атака Седрик се включи в атака, необезпокоявано по дясното крило, видя Диого Жота, който бе сам в наказателното и сложи топката на главата му с ювелирно центриране за 0:2.

Влахович отговори с идентичен опит за гол с глава, но коженото кълбо профуча встрани от лявата греда.

Едва в 42-ата минута Сърбия стигна до първия си точен удар. Александър Митрович реши да пробва рефлекса на Лопеш от далечна дистанция, но стражът внимаваше и улови с лекота.

В 44-ата минута Кристиано Роналдо би пряк свободен удар, спечелен от Фернандеш след нарушение на Гудел, но изпълнението мина както над стената, така и над напречната греда.

Още на старта на втората част Александър Митрович намали, след като Раденич го намери с подаване от фланга в малкото наказателно поле, където стрелецът се вклини между двама защитници и прониза от непосредствена близост Лопеш за 1:2.

В 54-ата минута Душан Тадич намери прекрасно топката от воле с левия крак от границите на наказателното поле, но Лопеш се намеси и изби в корнер. След него Милинкович-Савич отигра на първа греда остро по диагонала, но изстрелът му мина близо до дясната греда.

3 минути по-късно Кристиано отново изпълни пряк свободен удар, ала след рикошет в стената, топката излезе в ъглов удар. Той обаче не доведе до нищо опасно пред Дмитрович.

В 60-ата минута след мълниеносна контраатака, подхваната от Гудел, завърши с прострелен удар на Филип Костич, който изравни за 2:2 след точно подаване от Радонич.

5 минути след това Радонич напредна през центъра и си освободи място за стрелба, но този път Лопеш бе на висота и парира.

В 76-ата минута Роналдо напредна по лявото крило след отнета топка от Санчес, навлезе малко навътре и отправи опасен удар към вратата, но в аут.

В 93-ата минута петкратният носител на Златната топка изпревари Марко Дмитрович и засече центриране на Нуно Мендеш, но в последния момент Митрович направи шпагат и изчисти от голлинията. Португалският капитан имаше претенции, че коженото кълбо е влязло с пълния си обем във вратата, но така и не стана ясно дали това е факт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    20 2 Отговор
    До къде в докарахме.
    Да се радваме на страхотни мачов в, ама на Сърбия
  • 2 Инспектор

    1 1 Отговор
    И наште направиха с краварите
  • 3 Гриша Филипов

    5 0 Отговор
    Представте си бившата Югославия сега пак кви футболисти щеше да има.Сърби, хървати, босненци, словенци, македонци, косово.....Евро шампиони
  • 4 То неведнъж

    2 3 Отговор
    португалското ц ганче има претенции - видя се още на мача с "Лудогорец" , видя се няколко пъти и тук- но съдията си беше на мястото!

    Коментиран от #5

  • 5 А ве злобен кучак

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "То неведнъж":

    Скрий се в дупката си ве ниско злобно човече