Last news in Fakti

28 Март, 2021 18:20 2 831 7

Още едно злато за България на Световната купа по художествена гимнастика в София!

  • художествена гимнастика-
  • световна купа по художествена гимнастика-
  • софия-
  • злато-
  • българия

Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюваха златото и на три обръча и два чифта бухалки

Още едно злато за България на Световната купа по художествена гимнастика в София! - 1
Снимка: Фейсбук страница на Федерацията по художествена гимнастника

Трети златен медал от Световната купа в София записа ансамбълът ни по художествена гимнастика. След като вчера станаха номер 1 в многобоя, а по-рано днес и на пет топки, сега Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюваха златото и на три обръча и два чифта бухалки, предаде Гонг.

Българките изиграха много стабилно сложната си композиция, в която е изключително трудно да бъдат проследени летящите уреди. За изпълнението си те бяха оценени с 39,750 точки. Сребърният медал в смесеното съчетание бе спечелен от японките, които получиха 35,800 точки за композицията си. Бронза спечели Азербайджан с оценка от 33,450 точки.

Припомняме, че в индивидуалната надпревара Боряна Калейн спечели три златни медала на обръч, бухалки и лента, а на топка остана трета. Катрин Тасева взе бронз на бухалки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бравос

    3 6 Отговор
    Шото е нямало други явно
  • 2 Българка

    11 0 Отговор
    Браво момичета! Малко са поводите сега да се гордеем, че сме българи! Вие ни правите горди!

    Коментиран от #3

  • 3 българин

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Децата ни винаги са повод за гордост, лошото идва по-късно, когато пораснат, на тези момичета - браво, дано бъдат златни и в живота!
  • 4 ЦК на ГЕРБ

    3 4 Отговор
    Благодарение на мъдрото ръководство на Политбюро на ЦК на ГЕРБ !!!
  • 5 Курумпе

    5 3 Отговор
    Замислихте ли се малко...в тази немотия точно в БГ се прави събитие на празна зала!!!Велик спорт- за кандидат мутреси и Футболни съпруги!Спарвка със Раевата и оназ и мари на Боби Перуката..да не се парви ей..Та в този велик спорт с,мачкват едни малки и невинни душици до неузнаваемост, едни вече смачкани бивши ДАМИ, дето сега го играят Президентки и Тренерки...Обират им здравето и с много травми на 20и нещо години.. ги пенсионират!!!Спорт без ясни Правила и съ7с СУБЕКТИВНО съдииство от група ЛЕЛКИ/женички/!Успех или лоби, или лудост некаква, граничеща с комплекси!?Домакинство..с реверанс и някакви ТИТЛИ в нищото и за нищото..Гордост некаква, и повод да се изтъпани и осмисли Властта и Харченето на Безумно Грешна Пара!!!Спот без ясни правила - не е спорт, той е дамско развлечение , ковачница на мадамки- като сламки, за =ки бабанки!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Курумпе":

    Да виждам, че Ви е тежко на душата, защото някои успяват , а Вие не.