1 Април, 2021 16:30 1 502 1

В Пекин започнаха тестове на съоръженията за Зимните олимпийски игри през 2022 година

  • пекин-
  • зимна олимпиада-
  • тестове-
  • съоръжения-
  • коронавирус-
  • провеждане

Остават въпроси за това дали и как трябва да се проведат Олимпийските игри на фона на пандемията

В Пекин започнаха тестове на съоръженията за Зимните олимпийски игри през 2022 година - 1
Снимка: БГНЕС

Организаторите на Зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин започнаха днес десетдневни тестове на залите за хокей и други закрити спортни съоръжения. Състезание за смесени двойки по кърлинг се проведе в модерния "Воден куб", където върху басейна, който беше домакин на състезанията по плуване на Олимпийските игри през 2008 година, беше поставена ледена повърхност.

Мъжки отбори по хокей тренираха на близкия Национален стадион - друго място, построено за игрите през 2008-а. По време на тестовите събития от 1 до 10 април пързалките за фигурно пързаляне и бързо пързаляне с кънки също ще бъдат проверени.

Поради пандемията от коронавирус само китайски спортисти участват в тестовите събития, които обикновено биха привлекли най-добрите международни състезатели, които искат да усетят съоръженията преди Олимпийските игри.

Остават въпроси за това дали и как трябва да се проведат олимпийските игри на фона на пандемията. Тазгодишната Олимпиада в Токио трябва да се състои, но без фенове от чужбина. Организаторите от Пекин обещаха безопасна Олимпиада, но все още не са съобщили подробности относно каквито и да било ограничения, свързани с вируса, които могат да бъдат въведени. Китай има строги правила, които ограничават влизащите в страната. Всеки, който го направи, с много малки изключения, трябва да бъде поставен под карантина за 14 дни в определен хотел. Журналистите, отразяващи тестовите събития, бяха проверявани за висока температурата, преди да влязат в залите и бяха задължени да носят маски за лице вътре постоянно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор
    Най- после олимпиада и във Виетнам😀😀😀/ПКП/