Last news in Fakti

6 Април, 2021 19:49 1 006 0

Шалке обяви внушителни загуби от около 53 милиона евро за 2020-та

  • шалке 04-
  • загуби-
  • футбол-
  • бундеслига

Това е с около два пъти повече в сравнение с предишната година, когато финансовите поражения са били в размер на 27 милиона евро

Шалке обяви внушителни загуби от около 53 милиона евро за 2020-та - 1
Снимка: БГНЕС

Германският Шалке 04 обяви днес, че клубът е загубил около 53 милиона евро през 2020-а година, което е с около два пъти повече в сравнение с предишната година, когато финансовите поражения са били в размер на 27 милиона евро.

Изправен пред съвсем реалната опасност от изпадане от елита, оборотът на клуба е паднал с около 100 милиона евро, сравнен с 2019-а година, и в момента е около 175 милиона от европейската валута. Причината за дефицита е, наред с други неща, значително по-ниските приходи от зрителите, гарантиращи билети, консумация и кетъринг. Приходите от спонсорство също рязко са спаднали.

Заради пандемията, Шалка и останалите отбори от Германия играят пред празни трибуни, както тази пролет, така и по-голямата част от предишната календарна година. Перспективите пред отбора обаче са доста мрачни. Те са на последното място в Бундеслигата с 15 точки по-малко от Майнц - последният отбор, който е извън зоната на изпадащите.

Едно слизане във Втора Бундеслига би имало още по-драстични финансови последици за традиционния германски клуб, който през 2018-а година завърши на 2-о място. Финансовият директор на клуба Кристина Рюл-Хамерс изчисли от своя страна, че общо финансовите загуби заради коронавируса ще бъдат около 70 милиона евро до края на този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА