Last news in Fakti

10 Април, 2021 09:56 1 176 0

Уулвърхемптън с изключително важен успех срещу Фулъм

  • уулвърхемптън-
  • фулъм-
  • продължение-
  • класиране-
  • висша лига-
  • траоре

"Вълците" удариха противника си в 92-ата минута

Уулвърхемптън с изключително важен успех срещу Фулъм - 1
Снимка: БГНЕС

Уулвърхемптън постигна много важна победа с 1:0 като гост на Фулъм в двубой от 31-вия кръг на Висшата лига. „Вълците“ не се отказаха до самия край и успяха да спечелят трите точки с гол на Адама Траоре дълбоко в добавеното време. С днешния успех „вълците“ вече са 12-и в класирането с 38 пункта и могат да бъдат спокойни за мястото си в елита и през следващия сезон. В същото време нещата не стоят така при „котиджърс“. Тимът е 18-и с 26 точки, на три от безопасната зона.

Първата възможност за гол в мача се откри пред „вълците“ още във 2-рата минута. Вилиан Жозе засече центриране от пряк свободен удар, но прати топката покрай вратата.

В 28-ата минута Фулъм беше близо до гола. Рубен Лофтъс-Чийк стреля с глава след центриране в наказателното поле, но и той не бе прецизен в завършващия удар и не намери очертанията на вратата.

В добавеното време на първата част гостите отбелязаха чрез Вилиан Жозе, но след намеса на VAR попадението бе отменено и двата тима се оттеглиха за почивка при нулево равенство.

В началните минути от втората част и двата отбора не предприемаха излишни рискове в предни позиции и сериозни опасности за двете врати липсваха. В 69-ата минута Уулвърхемптън получи добра възможност да обстрелва директно от пряк свободен удар противниковата врата. Зад топката застана Ромен Саис, чийто изстрел не бе точен и не се наложи намеса на вратаря Алфонс Ареола. Шест минути по-късно Боби Рийд получи пространство на границата на наказателното поле. Той си нагласи топката и стреля опасно, но покрай вратата.

Идеите на двата отбора изглежда се изчерпаха и мачът вървеше към нулево равенство. До самия край обаче Уулвс търсеше по-активно победата и заслужено стигна до трите точки.

Дълбоко в добавеното време Адама Траоре отбеляза първия си гол от началото на сезона. Той бе изведен отдясно и с мощен удар в близкия ъгъл матира Руи Патрисио. Португалският страж определено бе хванат неподготвен и можеше да се намеси по-добре в ситуацията. При последната атака в мача се получи суматоха в наказателното поле на гостите, но Ареола улови топката и подпечата победата за Уулвърхемптън.

В следващия кръг от английския шампионат „вълците“ посрещат Шефилд Юнайтед, докато Фулъм ще се опита да сложи край на негативната си серия от четири поредни шампионатни загуби при гостуването си на Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА