Last news in Fakti

12 Април, 2021 12:06 2 497 12

Глобиха шампион по лека атлетика за нещо, което изобщо не е извършил (ВИДЕО)

  • иван андреев-
  • лека атлетика-
  • глоба-
  • спорт

Докато атлетът тичал встрани от пътя за Горни Богров, е спрян от пътен полицай и е глобен заради "удължаване ненужно пътя и времето за пресичане на пътното платно"

Поредна фрапантна случка хвърли в недоумение спортната общественост у нас. Този път в такъв случай е замесен националният шампион по лека атлетика на 5000 метра Иван Андреев. На състезателя е бил съставен фиш за нещо, което изобщо не е извършил. За какво става дума?

Докато атлетът тичал встрани от пътя за Горни Богров, е спрян от пътен полицай и е глобен заради "удължаване ненужно пътя и времето за пресичане на пътното платно". Това пише в самия фиш, съставен от органа на реда.

Самият Иван отрича да е пресичал, тъй като е бягал в права линия, на безопасно разстояние от движението по шосето. Пред НОВА той споделя, че така тренира за маратона в Стара Загора и държавното първенство на 10 километра писта. Освен това става ясно, че и преди минаващи патрулки са го забелязвали, но не е бил "спиран".

Обяснението на властите след извършената проверка е, че потърпевшият е глобен по член, който "най-много се доближава по смисъл по извършеното от Андреев нарушение" или с други думи - няма конкретна точка, която спортистът да е нарушил, и по която да бъде санкциониран и затова се прави по заобиколен начин.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпи полицай

    42 2 Отговор
    Тъпи полицай
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе

    26 2 Отговор
    Някой да е изненадан, мила БГ картинка с участието на родните милиционери.......после да не ви е жал като прочетете че някой от тях е скочил от петия етаж на болницата
  • 4 България

    9 2 Отговор
    И едната и другата страна са виновни, първо Глоби човека ама не го карай да прави нарушение, пред теб в случая да пресича до патрулната кола и по дадената точка вече да го санкционираш, защото реално тои не е пресичал до преди да го накарат полицайте ,а си е бягал направо к вероятно няма законова точка в конституцията за нарушение . Второ За мен това място е необезопасено, Да нямаш условия , нямаш избор ,но реално живота така да кажа е застрашен. Не знаеш отсреща колко пиян и дрогиран ще излезе или най малкото някоя селскостопанска машина , габаритни няма да аможе да свие поради друго МПС и т.н. Сиреч полицая може да ти спаси живота с този фиш защото видиш ли ти замине живота Пази Боже! И едните и момчето в случая са нарушили права и закони. Най малкото да го бяха глобили без светлоотразителни дрехи знаци по него тичайки по шосето, а не да го карат да пресича и оп ето вече имаме дадената точка за глоба.
  • 5 Ники

    5 9 Отговор
    Може да имат основание ... момчето .. може да застрашава себе си или друг по този начин ... сега той казва .. безопасно .. но по тоя път .. не съм сигурен кое е безопасно ...
  • 6 гадно

    6 2 Отговор
    Вместо глоби нарушителите да ги ваксинират като нищо нарушенията ще спаднат.
  • 7 Неразбрал

    13 0 Отговор
    А какво точно е "извършил" защо не казват органите.
  • 8 Тъпи

    7 1 Отговор
    Куки
  • 9 Амед Азнавур

    3 2 Отговор
    атлетчето се е правило на танк неразрушим и застрашавало себе си ..
    Браво на кат трябва и матористи и тея с коолелета и тротинетки да глобят
  • 10 Амед Азнавур

    1 0 Отговор
    нее учудващо вече да се дав агласност на нарушители било з а допинг било з а правила където осрани се опитват да се измъкват и този случай е такъв грешка има само в члена от закона в правилният глобата е двойна. обаче всякаква гмеж отгоре на служителя "
    а капута е никой никой изкарват топ атлет а не е....ба си калтащината само за да се има 2 мин слава
  • 11 Амед Азнавур

    1 0 Отговор
    шампион за 16 годишни от 4 участвали...смехх и
  • 12 КАНАРА МАНЧО ПЛОВДИВЪ

    2 0 Отговор
    ВМЕСТО ДА ГО ОХРАНЯВАТ ЗАЩОТО ЗАЩИТАВА ЧЕСТА НА БЪЛГАРИЯ ДА КАРАТ СЛЕД НЕГО.АЗ СЪМ КОЛЕГА .ВИКАХА МИ ЧЕ СЪМ ЛУД ПРЕДИ 30-50г.И МЕ ПРЪСКАХА КОГАТО ИМА ЛОКВИ.СЕГА ПРОДЪЖАВАМ И НЕ СЪМ ПИЛ ЕДИН ХАП.ЩЕ ЖИВЕЯ НАД 100г.