14 Април, 2021 13:59 2 786 8

Григор Димитров не допусна изненада срещу Шарди, но отново показа две лица!

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • жереми шарди-
  • монте карло

Българинът се наложи със 7:6(3), 6:4 и се класира за третия кръг на Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров не допусна изненада срещу Шарди, но отново показа две лица! - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи 53-ия в световната ранглиста Жереми Шарди със 7:6(3), 6:4 и се класира за третия кръг на Мастърса в Монте Карло.

Както често се случва в двубоите на най-добрия ни тенисист, и този път драма не липсваше. Въпреки че поведе с пробив в първия сет и сервираше за частта при 5:3, 34-годишният французин върна пробива и докара нещата до тайбрек. Там обаче хасковлията бе безкомпромисен и даде едва 3 точки. Във втория сет по-младият от двамата изкова брейк аванс в петия гейм и до края не допусна повече изненади.

По този начин българинът заслужи 90 точки за световната ранглиста.

Така Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал или Федерико Делбонис, които излизат по-късно днес в княжеството.

Първи сет

Григор започна с две непредизвикани грешки в първото си подаване, но те бяха бързо поправени, благодарение на началния удар. Геймът бе затворен с ас и 1:0.

Дълго разиграване и форхенд по правата в аут. Последва удар в мрежата след кратка размяна на удари и 0:30. Бекхенд уинър по правата от французина намалява пасива на 15:30. Линия по диагонала от сервиращия чрез форхенд, което отвори корта, позволи на Жереми да излезе на мрежата и да завърши. След това обаче 34-годишният играч отново сгреши рутинен удар, пращайки топката в мрежата – 30:40. Двойна грешка и пробив, 2:0.

Резултатът става 3:0, след като Гришо отпусна две точки в третия гейм, минавайки през 30 равни след няколко рискови удара от съперника, които бяха с променлив успех.

53-ият в света печели първия си гейм, благодарение на остротата и дълбочината, които успя да вложи този път.

Ас за 15:0. Ретур в мрежата и 30:0. Излизане на мрежата след форхенда, с който отвори корта и завърши в обратния ъгъл. Подобен развой се случи и в следващата точка и така българинът повежда с 4:1.

Ретур в аут от Димитров – 15:0. Бекхенд по правата в мрежата – 15:15. Поредица от слайсове на Григор принудиха Шарди да обърне посоката на движение и с удар на основната линия притисна максимално Григор 30:15. Бърза точка за сервиращия – 40:15. Перфектен бекхенд на посрещащия по правата за 40:30. Въпреки това резултатът става 4:2 след печеливш удар по правата от форхенд на французина.

Ретур извън корта – 15:0. Последва най-дългото разиграване до момента, който приключи със сечен бекхенд на нашенеца, който обаче се спира в мрежата. 15:30 след непредизвикана грешка от обратната страна на хасковлията. Безкомпромисен бекхенд уинър по правата от бившия №3 – 30:30. Плитък ретур, който бързо бе наказан от първата ни ракета – 40:30. Ас по диагонала – 5:2.

Шарди записва най-убедителния си гейм до момента, затваряйки го на 0 без особени усилия - 5:3.

Непредизвикана грешка от форхенд в мрежата на Григор – 0:15. Контра пие на посрещащия с бекхенд по диагонала – 0:30. Аут по ширина на Жереми при зейнал корт – 15:30. Сечен бекхенд на Димитров излита с малко в аут – 15:40. Перфектен сервис по правата – 30:40. Комбинация 1-2 – сервис по диагонала – форхенд по правата и 40:40. Поредица от много дълбоки удари на Шарди принуди Гришо да се върне много назад, което позволи на опонента да излезе на мрежата и да завърши – точка за връщане на пробива. Загуба на баланс и топка в мрежата връщат брейка – 5:4.

Неуспешна къса топка от Григор – 15:0. Превъзходен бърз форхенд по диагонала матира Шарди – 15:15. Ретур в мрежата – 30:15. Лошо воле от Гришо в близост до мрежата, французинът стигна до топката и я завърши по правата – 40:15. Максимално дълбок форхенд по правата на нашенеца, който остави без отговор сервиращия – 40:30. Перфектна къса топка на 34-годишния тенисист и 5:5.

След две разменени точки от двамата и 30:30 Шарди стига до точка за пробив след непредизвикана грешка в мрежата. Съперникът обаче избяга от бекхенда си, но сгреши – 40:40. Отлично воле на Григор, което не остави шанс да посрещащия. Чудесна комбинация сервис – форхенд и 6:5.

Шарди печели още един гейм на нула и тайбрек.

Систематична акция по протежението на корта от ракетата на българина приключва с успешна атака по диагонала 1:0. По-плитък удар на французина след форхенд по правата на Григор и следствие на това хасковлията завърши по обратния диагонал - 2:0. Непредизвикана грешка по диагонала от форхенд и минибрейкът е върнат - 2:2. Невърнат начален удар - 3:2. Къс ретур от българина, който прикани Шарди да излезе на мрежата и да приключи точката - 3:3. Пресилен бекхенд по правата на 34-годишния играч - 4:3. Лош слайс от ръката на опитния французин за 5:3. Аут на Шарди по диагонала от бекхенд 6:3. Сетът приключва, след като ретурът на носителя на 8 АТП титли бе пласиран остро по обратния диагонал и това затрудни максимално сервиращия, който изпрати топката в аут при следващия си удар - 7:6(3).

Втори сет

Първият гейм за Шарди мина през иглени уши, тъй като се стигна до няколко равенства и една точка за отразяване на пробива, с която обаче той съумя да се справи, показвайки по-здрави нерви - 1:0.

Григор от своя страна отговори с категоричен гейм на 0, който затвори с къса топка по диагонала - 1:1.

Този път французинът не срещна трудности, мобилизира се още от първата точка и не даде нито една на Димитров - 2:1.

Трети пореден гейм, който не предлага абсолютно никаква интрига, тъй като завършва на нула - 2:2.

Гришо бързо стига до аванс от 0:40 след няколко неточности на Шарди. Първата точка е неутрализирана, но при следващата подаващият изпраща форхенда си по правата в аут на ширина – 3:2.

Непредизвикана грешка от бекхенда на Димитров – 0:15. Шарди връща услугата – 15:15. Още една неточност, този път от Григор, който по идентичен начин бърка с аут по дължина – 15:30. Две точки за връщане на пробива след удар с рамката на ракетата. Идеално пласиран начален удар за 30:40. Равенство след чудесна комбинация на Гришо. Пресилен удар на Шарди по правата от силната му страна – предимство Димитров. Къса топка от посрещащия, която затрудни максимално нашия представител – 40:40. Нов шанс пред Шарди за пробив след непредизвикана грешка по диагонала. Все пак аут на Жереми, благодарение на поредицата от мощни удари на първата ни ракета. Брутален форхенд по правата от хасковлията – ново предимство. Невърнат сервис и 4:2.

Шарди запазва интригата до последно, след като отново оцеля и спаси две точки за пробив - 4:3.

Гришо стартира с 3 поредни бързи точки, благодарение на началния си удар. Посрещащият предприе максимален риск с ретура и той му се отплати, притискайки на бекхенд Григор – 40:15. Все пак геймът свършва след удар в аут от посрещане 5:3.

Две поредни тактически грешки от 34-годишния съперник – 0:30. След това обаче се събра и изравни до 30:30. Форхенд по правата на линията му дава шанс да измъкне това си подаване. Неточност при волето край мрежата от нашия тенисист и 5:4.

Къса топка на Гришо, която обаче бе достигната от опонента и контрирана по диагонала – 0:15. Невърнат сервис – 15:15. Нова грешка от Григор – 15:30. Шарди обаче пресилва бекхенда си по дължина и 30:30. Ретур в аут – 40:30. Чудовищен форхенд уинър по правата на победителя от Финалите на АТП в Лондон за 2017 година – гейм сет и мач!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахахахахаха

    1 8 Отговор
    има правописна грешка в заглавието !!! има едно НЕ което не трябва да го има защото изненадите са когато печели ...

    Коментиран от #8

  • 2 Миии

    1 10 Отговор
    Много ясно,като е двуличник как няма да показва две лица и да вземе да научи родния Български език,че ако го вида ше му се изплюя в лицето

    Коментиран от #3

  • 3 Хахаха

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "Миии":

    Даа и аз бих го оплюл тоя хамстер
  • 4 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    ОЩЕ ДВЕ ГОДИНИ НАДАЛ ЩЕ Е " ЧЕРВЕНИТЕ КОРТОВЕ " !!!!!!!!
  • 5 Мим33

    1 3 Отговор
    Ами както си го знаем,ако мини случЙно два кръга и блокирва.Явно до тук ще е...То деня си личи от сутрината....
  • 6 техен човек

    0 2 Отговор
    Уредиха го да играе със дядо Шашарди.
  • 7 Хаха

    1 0 Отговор
    Алоо мисирки, гледахте ли мача? Победа в 2 сета? Нещо, а?
  • 8 До Хахуто

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "хахахахахахаха":

    Правописната грешка ,
    си я заслужи, съвсем заслужено ти!