15 Април, 2021 17:44 2 792 13

Надал не показа милост към Григор Димитров и го разби за отрицателно време

  • димитров-
  • загуба-
  • милост-
  • надал-
  • монако-
  • турнир

Испанецът спечели срещата с 6:1;6:1 за по-малко от час

Надал не показа милост към Григор Димитров и го разби за отрицателно време - 1
Снимка: БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра един от най-слабите мачове в кариерата си като цяло. Григор направи над 30 непредизвикани грешки и бе разгромен за по-малко от 1 час от Краля на клея - Рафаел Надал, с 1:6, 1:6 на осминафиналите на "Мастърс"-а в Монте Карло.

Първи сет
Два неуспешни ретура на Димитров позволиха на Надал да дръпне с 30-0, а след това той наниза безпощадни форхенд-уинъри по правата, за да приключи по-продължителните разигравания - 0:1. Григор също започна позитивно на свой сервис с комбинация с форхенд-уинър за 15-0 и ас по диагонала в полето за предимство за 30-0. Две поредни двойни грешки обаче възстановиха равенството и потушиха порива на българина, който след това сбърка форхенд по обратния диагонал. Третата двойна грешка на Димитров доведе до проби за 0:2, като очевидно притеснението на първата ни ракета не му помогна в тези начални мигове от двубоя, а и силният вятър определено не му вършеше услуги. За Матадора нямаше значение дали играе срещу вятъра или зад него, макар и той да направи двойна грешка, само че при 40-0 аванс. Великият испанец свърши работата си и затвърди пробива набързо за 0:3.

Първият сервис на Григор трябваше да му послужи за изравняване на силите, но той просто не влизаше и не влизаше. Четвъртата двойна грешка пък наклони везните в полза на Надал при 15-30, но страхотен форхенд-уинър по обратния диагонал възстанови равенството 30-30. Рисковете на Димитров от начален удар не се оправдаваха и той не успяваше да изпълни целта си да пласира максимално дълбоко вторите сервиси, като направи още една двойна, но после компенсира с невърнат сервис. Непредизвикана грешка от форхенд на Григор обаче даде нов шанс за брейк на Матадора, а последвалият пресилен удар от предната страна на ракетата съвсем елиминира интригата в първия сет - 0:4.

Надал също отбеляза първия си ас по диагонала в полето за равенство за 40-0, като затвори доста бързо сервис-гейма си за 0:5 с форхенд-уинър по правата. Два поредни невърнати начални удара по правите осигуриха на Григор аванс от 30-0, но той сбърка форхенд по оголената половина на корта. Все пак, ас номер 2 най-накрая доближи българина на точка от спечелване на гейм, а марковият бекхенд-уинър по правата откриха сметката му - 1:5.

Димитров спечели за първи път от началото на мача две разигравания след посрещане и поведе с 0-30, но после сбърка бекхенд и агресивен ретур за 30-30. Григор вкара два чудесни плоски бекхенда, които Надал отрази, след което последва грешка от форхенд на бившия световен номер 3 и се стигна до сетбол. Страхотен форхенд по диагонала на българина все пак вкара гейма в дюс, но два неуспешни ретура приключиха частта за 28 минути - 1:6.

Втори сет
Григор имаше добра успеваемост, когато комбинираше хубав първи сервис с форхенд, но досега бе вкарал едва 45% от началния си удар. Всяко по-продължително разиграване бе доминирано от Рафа, независимо че той стоеше по-назад от основната линия, а рискованите бекхенди на Димитров водеха предимно до грешки - 0:1 с ранен пробив. Българинът вкара един дълбок ретур, но следващите три се оказаха лесна плячка за Матадора, който поведе с 40-15 и впоследствие затвърди пробива след серия "левичарски" тормоз по бекхенда на съперника - 0:2.

Два непредизвикано сбъркани форхенда от печеливши позиции индикираха, че Димитров е твърде несъсредоточен и изоставил съвсем игровия план. Той все пак с два находчиви сервиса спаси двете точки за пробив, но не спираше да бърка с предната страна на ракетата по опразнената половина от корта, когато си е заслужил предимство с началния удар. Поредният пропуск от форхенд вече провокира и гневно чупене на ракетата на българина - 0:3 с втори пробив.

Очевидно срещата се доиграваше в следващите моменти, като дори камерите показаха как Андрей Рубльов започва да загрява за своя двубой с Роберто Баутиста-Агут, който трябваше да се проведе след края на мача на Гришо с Краля на клея. С прекрасни два форхенд-уинъра и ас по диагонала Григор се отчете и в този сет със спечелен гейм, за да намали леко изоставането си на 1:4.

Григор спечели едно темпово разиграване срещу Матадора, но не спираше да ниже грешка след грешка и бе очевидно, че желае по-скоро да приключи мъките си. За по-малко от час Надал изненадващо безпроблемно се справи с Димитров с 6:1, 6:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дончо

    27 7 Отговор
    Тук на едни надъхани"специалисти"им обясних какво може да мачка Гришо,само топките на Надал.

    Коментиран от #4

  • 2 Тенисист

    6 1 Отговор
    Грегор имаше проблем с дясната ръка ,
    държеше я постоянно в джоба си ,
    нещо много го тормозеше и играеше ,
    като на "подряване"?
    Надал беше във форма , но не кой знае каква?
    Грегор ще лекува ръката си !
    Надал продължава напред !
  • 3 Сийка

    12 3 Отговор
    Надал бе на леки,но забранени наркотици.
  • 4 Да бе погледнал новините

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дончо":

    Пьььььлно е даже със свидетелски показания че надалчо не давал допинг проби щот тоооочно тогава се бил контузен. До момента занад 13 години са успяли да му земат само ЕДНА!?!!?!!!. ТЯХНИЯ КРАЛ МНОГО ЗЪНЯЛ НА допинг ченгетата и ги тормозел..
  • 5 #777777

    12 1 Отговор
    Е.ача на какички толкова си може вече,бият го като прани гащи.Само срещу 150 ят в света може да очакваме победа от него,иначе срещу по силните само ни разочорова.То и нищо не очакваме от него.
  • 6 rumen

    3 1 Отговор
    Сервиса провали кариерата на Гришо. Срещу най- добрите на втори сервис не се играе.
  • 7 хахаха

    6 2 Отговор
    некадърно си е нашто
  • 8 Мнение

    4 0 Отговор
    Обективен коментар за пример. Без мачкане, чашафи, пари и лолитки.
  • 9 Загрижен

    8 1 Отговор
    Преди време написах, че Грегоъ няма физически данни, психика и т.н. да се противопостави на най-добрите и става само за техен спаринг партньор. Извинявам се на феновете му! Та той дори и за това не става!!! Да вземе само два гейма на вече стария Надал е направо жалкарско!!! Къде се изпокриха фенчетата му???
  • 10 генетика

    4 0 Отговор
    изгря на 17,заляза на 27г!да идва следващия!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АЛИ БЕГОВ

    2 0 Отговор
    ПАКПАДНАЛОВ ДРИШЕЛ !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.